Bolizi şi limuzine de lux, la superofertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Automobile Rolls Royce sau Lamborghini pot fi găsite la mai puţin de jumătate din preţul de vânzare în parcurile de maşini ale firmelor de leasing din Bucureşti. Foştii proprietari, care nu au mai putut să acopere ratele pentru bolizii pe care i-au cumpărat îniante de criză, au fost nevoiţi să renunţe la ele.

Mulţi dintre patronii firmelor mici sau medii care începuseră să facă un profit bunicel înainte de criză s-au aruncat să-şi cumpere maşini de lux în sistem leasing, pentru că oricum nu-şi permiteau să plătească cash. Din păcate pentru ei, în momentul în care a lovit criza, iar companiile au început să meargă în pierdere, nu au mai putut să acopere ratele lunare care ajungeau chiar la câteva zeci de mii de euro. Aşa că, forţaţi de împrejurări, au trebuit să renunţe la bijuteriile din garaj.
Acum, parcurile de maşini ale companiilor de leasing sunt mai pline ca niciodată cu limuzine vândute mult mai ieftin decât valorau ele iniţial.

Rolls Royce aproape nou, la jumătate de preţ

La parcul de maşini Ţiriac Auto Rulate, situat vizavi de Aeroportul Otopeni, printre cele câteva zeci de maşini scoase la vânzare, erau azi-dimineaţă şi şase bolizi care-şi aşteptau cumpărătorii.
Piesa de rezistenţă a parcului este un Rolls Royce Phantom decapotabil din 2008 scos la vânzare la preţul de 265.000 de euro. Maşina nu a fost foarte folosită, având doar 12.000 de kilometri pe bord. Potrivit dealerilor, preţul iniţial al limuzinei este de peste 500.000 de euro. „Este un preţ bun. Acelaşi model a fost scos la vânzare, în urmă cu câteva luni, la 400.000 de euro. Până la urmă, proprietarul şi-a recuperat singur maşina“, susţine unul dintre reprezentanţii firmei.
Lângă el, un alt Rolls Royce Phantom roşu din 2006 este scos la vânzare la preţul de 195.000 de euro. Maşina, al cărei parbriz era spart, a aparţinut unui om de afaceri bucureştean, spun angajaţii firmei. Acesta îl închiria celor care vroiau s-o foloseasc pentru diferite evenimente mai speciale. „Ştiu că limuzina a fost închiriată patronului restaurantului «Vânătorul» din Constanţa, când s-a căsătorit. A ţinut-o câteva luni, din câte ştiu eu“, susţine un domn interesat să o cumpere.

Mercedes ca al lui Beckham, de trei ori mai ieftin

Un Lamborghini Gallardo alb cu tapiţerie de piele, computer la bord şi sistem de navigaţie incorporat este scos la vânzare la 160.000 de euro. Lângă el mai sunt două Mercedes S500, unul dintre ele, producţie 2008, e la vânzare cu preţul de 86.500 de euro. „Este un preţ foarte bun. Maşina valora peste 200.000 de euro nouă. N-a mai avut proprietarul bani şi să acopere leasingul şi a ajuns la noi“, mai spune un dealer.
Acelaşi scenariu se repetă şi la alte firme de leasing din Capitală. 
 „Foştii proprietari nu au luat în seamă instabilitatea financiară şi au rămas în imposibilitatea de a plăti bunurile achiziţionate. Aproximativ 60% din maşinile recuperate sunt aduse înapoi de clienţii care conştientizează că nu mai pot plăti, iar restul de 40 % mergem noi şi le recuperăm”, susţine Cristian Gâlă, directorul general al BT FINOP Leasing.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite