Bogdan Ţîbîrnă, premiantul de la Gala Baschetului Românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul are 2,10 metri înălţime şi a fost desemnat „Cel mai de perspectivă jucător de baschet“ din ţara noastră la Gala Baschetului Românesc, organizată anul trecut.

Bogdan s-a apucat de baschet la 10 ani. „Prima dată m-a adus tata la sală după ce a văzut în ziar că se face o selecţie la clubul C.S.S. Unirea Iaşi. Până atunci nu atinsesem niciodată o minge de baschet însă m-am îndrăgostit de acest sport de la primul antrenament“, povesteşte băiatul.

Tânărul a jucat la C.S.S. Unirea Iaşi din 2001 până în 2007. Apoi, timp de un an, a jucat la C.S.S. Olimp Focşani. La 17 ani a debutat în Divizia A la clubul C.S. Otopeni. unde a petrecut doi ani, până în 2010. În prezent activează la C.S.A. Steaua Turabo.

A participat la patru campionate europene

Până acum, a participat la patru Campionate Europene de juniori,iar anul acesta a debutat si în Eurochallenge, a treia competiţie de baschet din lume. Acestea nu sunt singurele rezultate excepţionale obţinute de jucătorul de 19 ani.

„Până acum am câştigat medalia de aur la Campionatul Naţional de Minibaschet. De altfel, am luat locul 4 cu echipa din Focşani la Campionatul Naţional şi locul 4 cu echipa Otopeni în Divizia A.

În 2010 am participat cu echipa de cadeţi a României la Campionatul European din Austria, unde am fost printre cei mai buni marcatori“, susţine Bogdan.

Ultima distincţie care i-a fost decernată campionului este premiul de Cel mai de perspectivă jucător de baschet român oferită la Gala baschetului Românesc, desfăşurată luna trecută.

Este anul I la Facultatea de Sport

Cu toate că baschetul îi ocupă foarte mult timp, Bogdan nu s-a lăsat de şcoală: este în primul an la Facultatea de Educaţie Fizcă şi Sport.
„Încerc să le împac pe amândouă deşi este foarte greu, în special că am câte două antrenamente pe zi“, povesteşte băiatul.

Baschetul nu este singurul sport care-l pasionează pe Bogdan, îi place foarte mult să joace şi fotbal şi handbal, dar îi este cam greu pentru că are foarte puţin timp liber.

Bogdan nu este singurul baschetbalist din familie: şi fratele său, în vârstă de 15 ani, a decis să îi urmeze drumul. „Părinţii ne susţin în totalitate, tatăl fiind cel care m-a îndrumat spre acest sport. A ales să ne dea la baschet pentu că este un sport mai elegant“, susţine băiatul.

ÎNTREBĂRI:
-Ce îţi doreşti să faci mai departe?
-Sper să am continuitate cu baschetul şi să ajung să joc la unele dintre cele mai puternice echipe din Europa iar după cariera de jucător sper să reuşesc şi în cea de antrenor. Baschetbalistul meu preferat este Chris Bosh de la Miami Heat.

-Care este cel mai mare avantaj al tău?
-În primul rand înălţimea: am 2,10 metri şi joc pe post de pivot. Bineînţeles, fără tehnică, degeaba eşti înalt.

Cei-i place
„Îmi place să mă uit la tv la meciuri de fotbal, NBA şi fotbal american, să ies în oraş cu prietena şi prietenii si sa joc jocuri video“, susţine Bogdan.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să îi dezamăgesc pe cei care ţin la mine“, spune baschetbalistul.

Profil
Bogdan Ţîbîrna

Născut. 7iunie 1991, Iaşi
Studii. Liceul teoretic „Ioan Petruş“ din Otopeni
Familie. Are un frate, Lucian

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite