Şosea de centură cu orientare după avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala are şosea de centură cu orientare după avioane! Staţi aşa, nu vă imaginaţi că este vorba despre vreo inovaţie de ultimă oră în materie de fluidizare a traficului rutier. Nu, vorbim de România, cum vă puteţi gândi la asta!

Să vă povestesc. Cândva zilele trecute mă aflam la volan şi vream să ajung de la o intrare din sudul Bucureştiul într-un cartier aflat undeva în nord. Mi-am zis să merg pe şoseaua de centură ca să nu străbat centrul oraşului. Am trecut de mai multe blocaje, am parcurs vreo 2 kilometri în mai bine de jumătate de oră (din cauză că maşinile aflate pe şoseaua de centură trebuie să cedeze trecerea la fiecare drum naţional cu care se intersectează), mă rog, riscuri previzibile pe care mi le asumase dinainte.

La un moment dat ajung într-una dintre zonele unde se lucrează la reabilitarea şoselei de centură. Un indicator montat chiar în locul în care drumul se blochează arăta traseul pe care este deviat traficul. Venind în viteză mare, dar legală, se înţelege, la fel ca şi toţi ceilalţi şoferi, am urmat brusc direcţia indicatorului fără a sta să memorez harta cu traseul deviat. Atâta mi-a trebuit. A urmat, apoi, un periplu de kilometri buni prin sate din judeţul Ilfov, apoi din judeţul Giurgiu, şoseaua cotea când la dreapta, când la stânga, apăreau bifurcaţii ale drumului, intersecţii. Eu, la mila sorţii, mă ţineam după un camion, sperând că are acelaşi drum cu mine. Nicăieri pe parcursul acelor poate mai bine de 10 kilometri nu a mai apărut niciun indicator care să-mi spună cum ajung din nou pe şoseaua de centură. Am căutat repere în toate părţile, pietoni pe care să-i întreb, borne kilometrice, orice.

După ce am trecut de la amuzament la nervi şi de la nervi la disperare (vream să ajung în Bucureşti, iar eu mă adânceam într-un sat din judeţul Giurgiu!), am ridicat ochii spre cer căutând, dacă nu un semn de circulaţie, măcar un semn divin. Şi a venit: am zărit un avion care se pregătea de aterizare, apropiindu-se de sol. Otopeni, Băneasa! Acolo e nordul Capitalei!!! Doamne, îţi mulţumesc! Domnule primar, vă iubesc!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite