Presa de prostituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni buni, suntem la un pas de nebunie! Mă uit la presa din jurul meu, la subiectele de pe agenda zilei, aşa cum o conturează ziarele şi televiziunile noastre, şi mă simt ca într-o piesă de Eugen Ionescu.

Vă dau doar un exemplu de săptămâna trecută, deşi am reţinut mai multe, unele dintre ele chiar petrecute în aceeaşi zi. Primesc un link către un articol însoţit de fotografii, multe fotografii, publicat de ediţia online a unui cotidian central, în care un mare actor al scenei româneşti, Iurie Darie, octogenar, poza sexy alături de la vârstnica lui soţie. Titlul, care spune că bătrânul cuplu ar juca în filme porno, dar, mai ales, fotografiile ne-au şocat, pe mine şi pe colegii mei de redacţie. Oameni buni, Iurie Darie călare pe soţia lui dezbrăcată, Iurie Darie sărutându-şi consoarta pe sâni, soţia lui, purtând doar bikini, crăcănată pe un butoi. Îngrozitor!

Vă imaginaţi cu toţii ce a urmat după publicarea fotografiilor de către respectivul cotidian central: imaginile au fost preluate de toată presa, s-au făcut emisiuni TV, iar, câteva zile la rând, subiectul a ţinut agenda presei mondene. Întreaga maşinărie a presei a fost pusă în mişcare pentru ca nu cumva să existe vreun român care să nu afle despre marea ştire a săptămânii, dacă nu chiar a sfârşitului de an.

Că Iurie Darie este bolnav şi că şi-a pierdut minţile o ştiu toţi apropiaţii lui şi o spune şi fiul acestuia, pus în postura de a explica jenantele fotografii ale tatălui său. Dar să profiţi de boala unui om, care mai este şi un mare actor al scenei româneşti, iar toate acestea în numele nu ştiu cărei justificări jurnalistice este o ruşine pentru întreaga breaslă a ziariştilor! Este o ruşine că pagini de ziar, care ar trebui să fie tribune de dezbateri pentru găsirea de soluţii de ieşire din criză, sunt umplute cu mizerii! Este o ruşine că jurnalistul care a publicat acest material nu răspunde în faţa legii şi nici măcar a organizaţiilor profesionale! Ba, din contră, se freacă pe burtă când vede ce amploare a luat exclusivitatea lui! Este o ruşine că, dând o căutare pe Google cu numele lui Iurie Darie, aproape două treimi din rezultatele căutării sunt despre ipostazele sexy în care acesta se expune, şi nu despre activitatea lui ca actor de teatru şi film, care se întinde pe durata a aproape 60 de ani.

Pentru că există mai multe tipuri de presă, clasificate în funcţie de diferite criterii, presă de eveniment, presă feminină, presă auto, presă de proximitate etc., propun o singură denumire pentru ceea ce este astăzi presa românească, în marea ei majoritate, presă de prostituţie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite