Bucureşti: Blogoteatrul în festival, la Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesele premiate la Graz, la Festivalul „Blog the Theatre“, pot fi văzute şi la Bucureşti. Printre cele trei laureate, piesa „Parfum de femeie“ („Scent of a woman“) este o creaţie românească bazată pe textul de pe blogul Abjectu.

Mai citiţi: Blogosfera la Teatrul Bulandra

Piesele care vor putea fi vizionate la Teatrul Bulandra, între 13 şi 16 noiembrie, „We the Kids of the Net“ (Polonia), „GiOtto şi Ultras“ (Italia) şi „Scent of a Woman“ (România), sunt câştigătoarle primei ediţii a Festivalului „Blog the Theatre“ care s-a desfăşurat între 21 şi 23 mai 2007, la Graz, în Austria.

Blogurile şi teatrul contemporan
Iniţiativa exploatării potenţialului creativ al blogerilor i-a aparţinut teatrului austriac Schauspielhaus din Graz, care, în anul 2007,  a lansat proiectul „Blog the Theatre“, la care, pe lângă Austria, au aderat Italia, Polonia, Ungaria şi România.

După selectarea textelor de pe bloguri, cele mai bune au fost dramatizate şi transformate în piese de 30 de minute.

Revelaţia de pe blogul Abjectu
Textul piesei „Scent of a Woman“ scris de Marius Florin Pescaru, pe blogul personal - Abjectu, i-a uimit pe selecţionerii români însărcinaţi cu cercetarea blogurilor. A fost singurul dintre cele 10 texte rămase în finală, care nu a necesitat dramatizare şi a fost  preluat integral, fără nicio modificare, cu excepţia titlului, care din „Tampoane parfumate“, a devenit „Parfum de femeie“.
Piesa este o comedie spumoasă în care se râde până la final, când ia o întorsătură neaşteptată şi comută în registrul tragic.

„Am scris acest text, dintr-o dată, în vreo patru ore, când nu aveam ce face şi mă plictiseam“, a declarat Marius Pescaru, care lucrează  în redacţia „Adevărul“, unde toată lumea îi spune „Bob“.

„Textul este inspirat dintr-o întâmplare reală şi face referire la un clip publicitar care încă se mai transmite la televizor. A fost o experienţă de viaţă care mi-a ridicat câteva întrebări, precum dacă totul este de vînzare, şi până unde se poate merge cu invadare intimităţii“, a spus autorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite