Blocurile de necesitate goale. Viitorii chiriaşi lăsaţi în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii dintr-un bloc cu risc seismic, a cărui reabilitare a început în urmă cu o lună, nu au fost încă mutaţi de către Primăria Capitalei în locuinţele de necesitate. Bucureştenilor a început să le plouă în casă, iar în blocurile din Piaţa Naţiunilor Unite, unde ar trebui să fie transferaţi temporar, sunt peste 100 de apartamente disponibile pentru ei. Cu toate acestea, municipalitatea s-a blocat în acte şi întârzie

Cinci familii care locuiesc într-un bloc cu „bulină roşie“ se plâng că, de la 25 mai de când au început lucrările de reabilitare la construcţia de patru etaje în care locuiesc, nu au avut unde să se mute şi au trebuit să suporte praful şi gălăgia. Mai mult, în urmă cu câteva zile, locatarilor de la ultimele etaje a început să le plouă în casă din cauză că muncitorii au început lucrările la terasa blocului.

„Au dat la o parte acoperişul şi podul de lemn. Nu a mai rămas decât plafonul de la apartament. Joi seară, când a plouat mai tare, ne-a inundat foarte tare: toate covoarele au fost ude leoarcă şi s-au stricat aproape toate prizele din casă“, susţine doamna Tudora Anabela, care stă la ultimul etaj din clădire.

Locatarii rămaşi în bloc au făcut cerere să fie mutaţi în locuinţele de necesitate, puse la dispoziţia lor, în teorie, de Primăria Capitalei, încă de la jumătatea lunii mai, chiar înainte ca muncitorii să înceapă lucrarea la bloc. Cu toate acestea, municipalitatea nu a reuşit, nici până în momentul de faţă, să îi transfere temporar pe locatari.

Potrivit unui comuinicat transms de Primăria Capitalei redacţiei „Adevărul de Seară“, reprezentanţii municipalităţii nu ştiu nici măcar în momentul de faţă când vor fi mutaţi locatarii cu probleme. „A fost aprobată repartizarea locuinţelor de necesitate urmând ca în cel mai scurt timp să se emită dispoziţiile în vederea încheierii contractelor de închiriere“.

În acelaşi timp, ei dau vina pe constructor şi susţin că responsabilitatea execuţiei lucrărilor aparţine în totalitate acestuia, adică firmei SC Periclestar SRL. În replică, patronul firmei, Grigore Ion Pericleanu, spune că municipalitatea i-a asigurat că familiile vor fi mutate la scurt timp de la începerea lucrărilor, de pe 25 mai.

„Noi am început lucrările din subsol, pentru a nu-i incomoda pe locatari, dar a trebuit să continuăm cu acoperişul pentru că avem, totuşi, perioadă de finalizare de cinci luni. Noi am respectat graficul de execuţie din documentaţia de atribuire“, a subliniat Pericleanu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite