Blocuri cu panouri solare în sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 140 de locatari din blocurile de pe Strada Ţugulea din sectorul 6 se vor încălzi la iarnă de la panouri solare, iar facturile la căldură se vor micşora cu aproximativ 40%.

Primăria de sector a câştigat două proiecte privind eficientizarea consumului de energie termică depuse la Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

„Este vorba de proiectul «Casa Verde» al Ministerului Mediului. Am avut două proiecte de eficientizarea consumului de energie termică la Complexul de Servicii sociale Sf. Nectarie şi la blocul de locuinţe sociale din strada Dealul Ţugulea”, ne-a declarat Mirela Buzărin, reprezentantul primăriei sectorului 6.

Pe cele două imobile vor fi montate panouri solare pentru prepararea apei calde menajere şi încălzire. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, dintre care 1,1 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă de la AFM, iar restul de la bugetul local. Panourile vor fi instalate luna aceasta, după semnarea contractului dintre primăria de sector şi AFM.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite