Blocul terorii din Bucurestii Noi: magazinul de vise de la parter le-a distrus copiii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe familii de pe strada Jiului, de la numărul 2-4, din sectorul 1, au pornit un război pe cont propriu cu patronii magazinului de vise de la parterul blocului.

Cei circa 300 de bucureşteni nemulţumiţi au început încă de astă vară să adune semnături cu scopul de a suspenda activitatea unităţii care nu are niciun nume şi arată precum o baie dezafectată. Cei mai mulţi dintre ei sunt părinţi ajunşi în culmea disperării că nu-şi mai pot salva copiii din patima drogurilor legale care se vând sub nasul copiilor.

„Am un băiat de 20 de ani care a devenit dependent de drogurile lor. Nu-l mai pot controla, este violent, vomită prin scara blocului şi când ajunge acasă nu se înţelege nimeni cu el”, ne-a declarat Matei Mihai, de 55 de ani. La fel de speriată este şi vecina de la etajul doi, al cărui băiat a renunţat să mai meargă la şcoală din cauza drogurilor.

Foto: Mircea Păun

mascati

Păcăliţi de patron

Părinţii se ceartă, zilnic, cu patronul magazinului de droguri uşoare, care i-a păcălit în luna august, când le-a cerut acordul prin semnătură pentru a-şi deschide un punct de vânzare la scara blocului. Le-a spus că va deschide un aprozar.

După ce au văzut ce firmă a apărut la parter, oamenii au adunat semnături, de nenumărate ori, prin care semnalizau problemele pe care le provoacă comerţul cu droguri legale.

Foto: Mircea Păun

Andrei Chiliman

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman s-a aflat ieri în zonă pentru a coordona acţiunea de suspendare a activităţii tuturor magazinelor de pe raza sectorului care comercializează substanţe etnobotanice. „Aceşti traficanţi de stupefiante uşoare trebuie să dispară!”, a declarat edilul. Măsura a fost aplicată în baza unei hotărâri  luate de Consiliul Local care interzice funcţionarea unor astfel de unităţi comerciale la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ sau unităţi medicale. Astfel, magazinul de la parterul blocului a fost şi el închis. A doua oară în ultimele cinci zile. Pentru că patronul redeschide unitatea fără nicio problemă, de fiecare dată, explicând că „are spate” şi nimeni nu-l poate desfiinţa.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite