Birouri de lux, lift privat şi locuri de parcare pentru Monsenior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

clădirii, un lift privat cu drum către biroul arhiepiscopal şi zece locuri de parcare.Reprezentantul companiei care dezvoltă proiectul a dezvăluit ieri, în premieră, detaliile conflictului şi

clădirii, un lift privat cu drum către biroul arhiepiscopal şi zece locuri de parcare.
Reprezentantul companiei care dezvoltă proiectul a dezvăluit ieri, în premieră, detaliile conflictului şi coordonatele proiectului, afirmând că lucrările la noul edificiu nu vor înceta decât dacă judecătorii vor decide acest lucru prin ordonanţă prezidenţială.
Firma de construcţii a realizat deja 90% din fundaţie. Daiana Voicu, managing director la Willbrook Management, susţine că, după ce şi-a dat acordul iniţial şi a colaborat la planurile făcute de arhitecţi, Arhiepiscopul, "frustrat de anumite neînţelegeri, a trimis în secunda a doua către autorităţile statului memorii şi petiţii cerând oprirea proiectului". "După avizări, am fost contactaţi de Monseniorul Ioan Robu, care spunea că şi-ar dori să îşi mute birourile în clădirea noastră. Arhitecţii au elaborat un plan pentru aceste spaţii. Planul presupunea un lift privat care ducea direct la biroul arhiepiscopal, spaţiu de expoziţie pentru cărţi şi obiecte bisericeşti şi zece locuri de parcare. Ulterior, printr-o hârtie ni s-a precizat modul în care dorea să funcţioneze: dorea să fie proprietar pe gratis pe toată durata existenţei clădirii", a declarat Daiana Voicu. Potrivit spuselor sale, firma a vrut să încheie un contract de închiriere "pentru o sumă modică", de 10.000 dolari pe an, deoarece este vorba de un act comercial. "Nu există temei legal pentru care noi datorăm ceva Arhiepiscopiei. Am avut nevoie de acordurile Bisericii Calvine şi Publirom, întrucât aşa prevede Codul Civil, dar între fundaţia noastră şi clădirea Catedralei este o distanţă de zece metri", a precizat reprezentantul firmei care derulează proiectul.

Proiectul "Cathedral Plaza" va fi dezvoltat pe verticală şi va ocupa 900 din cei 2.000 metri pătraţi. Va avea birouri la etajele superioare şi spaţii publice - centre de conferinţe şi expoziţii la etajele inferioare, iar la parter un foaier. Clădirea va fi placată cu calcar crem-albicios, culoare aleasă pentru a pune în evidenţă prin contrast elementele roşii ale Catedralei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite