Biletele RATB se scumpesc, dar nu şi pentru angajaţii Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna aprilie, biletele RATB se vor scumpi cu 40%, adică de la 1,3 lei cât costă în prezent, vor ajunge la 1,8 lei. Scumpirea, spune directorul RATB, Adrian Criţ, are la bază mai multe motive.

 „Biletele n-au mai fost scumpite din februarie 2008, timp în care preţul combustibilul s-a mărit cu circa 80%, TVA-ul s-a majorat iar salariile angajaţilor au mai crescut. Nu mai spun că unele maşini au început să iasă din garanţie şi asta implică costuri suplimentare”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Adrian Criţ.

Gratuitate  de 50 000 de euro

În plus, directorul a mai declarat că în prezent preţul biletului pentru transportul în comun în Bucureşti este cel mai mic din ţară. „Chiar şi cu această majorare de 40% ajunge să aibă un cost mediu”, a mai spus Criţ, adăugând că a trimis propunerea de majorate Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi pusă pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe. Între timp însă, consilierii au aprobat luna trecută un proiect care prevede ca toţi angajaţii Primăriei Capitalei vor beneficia de gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

Astfel, 4.500 de angajaţi vor circula doar în baza unei legitimaţii. Directorul RATB a declarat că nu a fost consultat cu privire la această măsură. „Nu am primit încă hotărârea şi nu mă pot pronunţa. Nu ştiu dacă Primăria Capitalei va suporta costul pentru transportul angajaţilor”, a declarat Criţ. Costurile lunare totale pentru cei 4.500 de angajaţi se ridică la 50.000 de euro. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite