Bilete CFR, la automate în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din luna mai, biletele de tren vor putea fi cumpărate de la automatele de reîncărcare montate prin oraş de firma Zebra Pay. Staţiile de metrou în care se găsesc deja aceste aparate sunt Piaţa Unirii 2, Dristor 2, Gara de Nord 1, Victoriei şi Grozăveşti.

În curând, călătorii îşi vor putea cumpăra bilete de tren de la aparatele self-service, cu ajutorul cărora, deocamdată, se pot alimenta cartelele de telefon mobil.

Aceste terminale sunt deja instalate, în mai multe locuri din Bucureşti şi sunt funcţionale. Staţiile de metrou Unirii 2, Dristor 2, Gara de Nord 1, Victoriei şi Grozăveşti sunt cele cinci locuri, în care se găsesc deja automatele.

Alte puncte în care au fost montate terminalele care se manevrează cu ajutorul ecranelor tactile (tehnologia touch screen) sunt pasajul pietonal de la Universitate, clubul Tonka din Piaţa Amzei, City Mall şi hipermarketurile Auchan Militari, Cora Lujerului şi Kaufland Vulcan.
Serviciul pentru bilete, din mai

Potrivit companiei Zebra Pay, firma care administrează şi montează automatele, serviciul prin care se pot achiziţiona bilete de tren, va funcţiona de la începutul lunii mai, atunci când se va semna acordul de distribuţie cu CFR (Căile Ferate Române).

Tot de atunci va funcţiona un alt serviciu, cu ajutorul căruia, bucureştenii îşi pot achiziţiona bilete la concerte şi spectacole.
 „În două săptămâni vom mai monta încă aproximativ 30 de terminale, în spaţii publice, cat mai circulate, şi alte 15 vor fi puse în staţii de metrou, astfel încât, până la data de 5 mai, data lansării oficiale a serviciului, să fie instalate deja cel puţin 60 de terminale self-service“, a spus Adrian Badea, directorul de vânzări de la Zebra Pay.

Reîncărcare Top-up
El mai spune că în curând, bucureştenii îşi vor putea alimenta cartelele de telefon cu orice sumă, cu ajutorul acestor aparate, prin sistemul Top-up. „Încărcarea se face direct, de aceea se numeşte şi încărcare directă. Utilizatorul nu trebuie să facă altceva, decât să îşi scrie numărul de telefon şi să introducă suma cu care vrea să-şi încarce cartela“, a explicat Badea. Acest serviciu este disponibil deja, dar doar pentru operatorul Orange, iar pentru ceilalţi operatori va fi disponibil în maximum două săptămâni, potrivit lui Badea. 

Deocamdată, maşinăriile acceptă doar plata în numerar, dar, potrivit directorului de vânzări al firmei Zebra Pay, peste aproximativ două luni, cumpărătorii vor putea plăti orice serviciu oferit de terminalele self-service şi cu cardul.

Serviciile Zebra Pay


Se pot cumpăra bilete de tren; se pot face  reîncărcări ale  cartelelor GSM pentru toţi operatorii de telefonie mobilă, existenţi pe piaţă; se pot plăti facturile cu numerar sau card pentru utilităţi, telefonie fixă şi mobilă, internet, cablu TV, cât şi alţi diverşi furnizori; se pot cumpăra bilete la concerte şi spectacole.

Toate terminalele vor fi operaţionale 24 de ore din 24, 7 zile din 7.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite