Bijuteriile de doliu, ultima modă FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă colecţie de bijuterii, intitulată „Disce Mori“, include oase de pasăre şi păr uman în podoabe. Obiectele realizate de creatoarea Julia deVille pot fi cumpărate din magazinul Entrance, situat pe strada Ion Brezoianu, nr. 23-25.

Bijuteriile din colecţia „Disce Mori“ (în limba latină- „Învaţă să mori“) sunt create de designerul Julia deVille. Materialele predominante cu care lucrează aceasta sunt aurul şi argintul, combinate cu pietre naturale, lemn pietrificat, fosile, cărbune rar, păr uman, dar şi elemente taxidermice, toate fiind prelucrate prin tehnici tradiţionale.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA BIJUTERIILE CARE CONŢIN OASE DE PASĂRE

„Toate sunt materii care au fost cândva vii - păr de om, oase de păsări, lignit, hematite şi safire. Julia deVille a folosit aceste materiale pentru a aduce aminte de prezenţa morţii, deorece oamenii se gândesc prea mult la viitor şi uită că sunt muritori. Prin aceste bijuterii, creatoarea doreşte să ne aducă aminte de moarte“, a explicat Laurenţiu Gavriş, consultant în vânzări în cadrul magazinului Entrance din Capitală.

Colecţia „Disce Mori“ se află la magazinul Entrance de pe strada Ion Brezoianu încă din luna februarie a acestui an. Brandul „Disce Mori“ comercializat în magazin însumează, în total, 16 piese care nu au dublură. La o parte din accesorii, creatoarea a folosit un alt metal, rodiu, pentru a da o tentă întunecată argintului şi pentru a-l face să pară mai învechit.

Inspirate din epoca victoriană
Brandul de bijuterii „Disce Mori“ îşi are inspiraţia în bijuteriile de doliu din secolele XV- XIX, în special în bijuteriile victoriene lucrate din lemn pietrificat.

Cu un aer aparent macabru, colecţia „Disce Mori“ de la Bucureşti include o broşă de doliu cu fotografie şi păr, un inel de doliu care imită ghearele ascuţite ale unei păsări, butoni cu oase de pasăre pentru domni, dar şi coliere şi brăţări cu oase de păsări. Oasele folosite în componenţa bijuteriilor au fost acoperite cu argint.

Cât costă bijuteriile macabre

Broşa cu gheară costă 1.800 de lei, colierul cu aripi de argint costă 5.000 de lei, colierul cu hematite şi argint costă 2.300 de lei, butonii de argint cu oase de pasăre costă 1.510 lei, broşa de doliu cu poză şi păr uman costă 2.000 de lei, iar cerceii din păr uman şi lignit costă 850 de lei.

O pereche de cercei de argint în formă de cranii costă 750 de lei; o brăţară din 5 straturi de mărgele de cuarţ cu argint şi os de pasăre este disponibilă la 2.360 de lei. Inelul din aur alb şi safir în formă de gheară de pasăre costă 2.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite