VIDEO Big Brother din Militari, „cu ochii“ pe delincvenţii şcolari: Primăria sectorului 6 a montat camere la toate unităţile de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 63 de unităţi de învăţământ de pe raza sectorului 6 sunt, începând de azi, monitorizate de Poliţia Locală prin camere video. Sistemul a costat administraţia locală peste 3 milioane de euro iar edilii speră să reducă infracţionalitatea din jurul şcolilor la zero.

Camerele de supraveghere, care funcţionează indifferent de condiţiile meteorologice, au fost montate la intrările în unităţile de învăţământ  de pe raza întregului sector. Astfel, pentru fiecare şcoală, liceu sau grădiniţă există câte două camere care captează tot ce mişcă. Imaginile sunt privite live de către doi agenţi de la Poliţia Locală aflaţi în centrul de pe Şoseaua Orhideelor. Aceştia sesizează imediat echipajele de pe teren care vor interveni în maximum cinci minute de la producerea unei infracţiuni, după cum susţin chiar şefii instituţiei.

Sistemul a costat peste 3 milioane de euro
Proiectul, care a costat peste 3 milioane de euro, a devenit funcţional începând de astăzi şi este pornit 24 din 24 de ore. Edilii speră să reducă fenomenul infracţional la zero. „Încercăm să blocăm accesul în incinta unităţilor de învăţământ a persoanelor neautorizate, să prevenim consumul de alcool şi să asigurăm un climat potrivit pentru desfăşurarea orelor“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş.

amerele pot capta imagini la o distanţă de 50 de metri, chiar pe timpul nopţii. Azi-dimineaţă s-a făcut şi o simulare la sediul primăriei, cu o intervenţie a Poliţiei, cu un presupus hoţ care fura geanta unei eleve. Agenţii l-au imobilizat, evident, în cel mai scurt timp.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite