Big Brother de la înălţime. Beizadelele din trafic, filate din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri ai Brigăzii Rutiere Bucureşti au survolat şi filmat Capitala de la bordul unui elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Monitorizarea traficului a fost efectuată într-o dimineaţă a unei zile din mijlocul săptămânii, dar şi la început de week-end, vineri după-masă, în special pe arterele de ieşire din Bucureşti. Potrivit poliţiştilor, monitorizarea a fost realizată în scopul evidenţierii disfuncţionalităţilor care se produc în desfăşurarea traficului rutier, pentru a lua, în consecinţă, măsurile specifice ce se impun. Principalele zone evaluate au fost cele din perimetrul lucrărilor de modernizare sau de reabilitare a părţii carosabile: rond Răzoare, şos. Alexandriei, şos. Pipera etc., dar şi arterele aglomerate din cauza numărului mare de maşini: şos. Bucureşti–Ploieşti, bd. Kiseleff, şos. Mihai Bravu etc.

„Văzut de sus, traficul rutier pare mai ordonat decât observat de la nivelul carosabilului. Cu toate acestea, supravegherea a relevat din nou faptul că  indisciplina manifestată prin opriri şi staţionări neregulamentare, nepăstrarea centrului liber al intersecţiei, depăşirea coloanei de autovehicule aflată în aşteptare la semafor, produc blocaje temporare ale intersecţiilor. În funcţie de cele constatate de la înălţime, au fost îndrumaţi poliţişti rutieri, prin dispeceratul Brigăzii Rutiere, pentru reglementarea situaţiilor”, se spune în comunicat.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public, să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric, să nu claxoneze inutil şi să fie atenţi la semnalele poliţiştilor rutieri. În zona lucrărilor de modernizare sau de reabilitare a părţii carosabile, Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere. Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite