FOTOGALERIE Biblioteca Naţională, inundată de "două pahare cu apă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, întrebat de reporterii Adevărul despre incidentul de marţi-seara, când Biblioteca Naţională Română, proaspăt inaugurată pe 23 aprilie 2012, a fost inundată de ploaia torenţială, a răspuns că: „Ce inundaţie domnule, nu a fost nicio inundaţie! A vărsat cineva două pahare cu apă, iar voi aţi spus că a fost inundaţie“.

Plafonul de sticlă al clădirii în care s-a investit nu mai puţin de 106 milioane de euro a cedat în mai puţin de o oră de la începerea furtunii, făcând loc unui şuvoi de apă, care a curs aproximativ 30 de minute.

Muncitori, la RoNewMedia 6.0

Întrebat cum este posibil ca tavanul unei clădiri proaspăt finalizată şi în care s-au investit 106 milioane de euro să cedeze la prima ploaie mai serioasă, ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a răspuns că: „Ce inundaţie domnule, nu a fost nicio inundaţie! A vărsat cineva două pahare cu apă, iar voi aţi spus că a fost inundaţie“.



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu unul dintre locurile în care a "plouat torenţial" în Biblioteca Naţională!

image

Declaraţia ministrului contrazice însă cea ce s-a întâmplat ieri în Biblioteca Naţională, a doua zi după ce ploaia a pătruns înăuntru. Cu toate că, începând de ieri, instituţia găzduieşte cel mai mare eveniment al industriei online din Europa Centrală şi de Est, RoNewMedia 6.0, până pe 18 mai 2012, printre reprezentanţii celor mai mari companii IT din lume s-au amestecat şi muncitorii care lucrau la rezolvarea problemei. Locurile din tavanul de sticlă pe unde a pătruns ploaia erau acoperite cu cârpe şi mai mult, personalul de curăţenie încă ştergea podeaua de apă. 

De la Anna, la Caiafa

Întrebaţi despre acest incident, reprezentanţii Bibliotecii Naţionale au dat vina pe cei de la Ministerul Culturii, susţinând că ei sunt cei care ar trebui traşi la răspundere. Însă, nici cei de la minister nu au oferit un răspuns concret, declarând că „deocamdată nu putem da nicio declaraţie, întrucât atribuţiile nu au fost încă împărţite“. Ministrul Culturii, de asemenea, a răspuns ironic reporterilor „Adevărul“ în legătură cu inundaţia din instituţie.
Nici directorul firmei Aedificia Carpaţi, societatea care a reabilitat Biblioteca Naţională, nu ne-a lămurit. „Domnul director nu doreşte să vorbească cu dumneavoastră pentru că este supărat pentru ştirea apărută ieri în ziarul Adevărul, care spune că plafonul instituţiei a cedat şi astfel apa a pătruns în clădire“, a spus secretara directorului. 

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost reabilitat de societatea Aedificia Carpaţi cu o investiţie de 104.839.121 de euro, fără TVA, bani proveniţi dintr-un împrumut accesat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de către Guvernul României. Biblioteca are 14 săli de lectură mari, şase săli de conferinţe, o aulă de 400 de locuri, 30.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare de carte şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii multifuncţionale pentru expoziţii, audiţii, librării şi cafenele.

Domnul director nu doreşte să vorbească cu dumneavoastră pentru că este supărat pentru ştirea apărută ieri în ziarul Adevărul, care spune că plafonul instituţiei a cedat şi astfel apa a pătruns în clădire“, secretara directorului fimei Aedificia Carpaţi.

CITEŞTE ŞI:

Plouă şi în Biblioteca Naţională. Mall-ul cultural "a luat apă" de la prima ploaie

Hainele cele noi ale Bibliotecii Naţionale şi zgârceniile ministeriale

Ungureanu, la redeschiderea Bibliotecii Naţionale a României: Nu-mi sunt străine bibliotecile şi e lesne de imaginat de ce

Industria internetului se întâlneşte offline la RoNewMedia 6.0

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite