Bucureşti: „Biblioteca Adevărul” are pe rafturi peste 12 milioane de cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul colecţiei “100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, au fost vândute peste douăsprezece milioane de volume.

Primul volum din„Moby Dick” de Herman Melville, în traducerea Ralucăi Conescu, este cea de-a 50-a carte oferită de „Biblioteca Adevărul” şi va fi distribuită joi, 22 octombrie, împreună cu ziarul Adevărul.

După ce a adus în bibliotecile românilor 49 de titluri, atent selecţionate din literatura română şi universală, Editura Adevărul Holding continuă să-şi delecteze cititorii cu opere alese pentru toate gusturile.

Citeşte şi:

Colecţia de carte „Adevărul“ a ajuns la numărul 50


Profesorii recomandă cărţile „Adevărul“

Mulţi români din Franţa au colecţia "Adevărul"


Următoarele 25 de cărţi ale colecţiei, care vor însoţi în fiecare joi ziarul „Adevărul”, reprezintă o paletă largă de stiluri literare, aducând, după bunul obicei de până acum, texte complexe precum „Procesul” de Franz Kafka sau lecturi mai uşoare destinate celor mici, precum „Insula comorii” de Robert Louis Stevenson. Volumul care va încheia, anul viitor, colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă” este romanul scriitoarei americane Margaret Mitchell, „Pe aripile vântului”.

Tiraj de 280.000 de exemplare

Peste douăsprezece milioane de cărţi din „Biblioteca Adevărul” au ajuns în casele românilor, din noiembrie anul trecut până acum. Primul volum, „Notre-Dame de Paris” de Victor Hugo, a fost tipărit într-un tiraj de 150.000 de exemplare, iar începând de la cea de-al şaselea, „Cărţile Junglei” de Rudyard Kipling, tirajul a crescut la 200.000 de exemplare.

Pentru că s-au înregistrat cereri din ce în ce mai mari, Editura Adevărul Holding a decis să suplimenteze din nou tirajele. Drept urmare, odată cu publicarea celui de-al doilea volum al romanului „Papillon”,  toate cărţile au fost tipărite într-un tiraj de 280.000 de exemplare.

Cele mai vândute titluri

Capodopera literaturii ruse, romanul “Idiotul” de Dostoievski, se găseşte în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte vânzările de carte din “Biblioteca Adevărul”. Pe locul al doilea în preferinţele cititorilor, se află romanul “Mândrie şi prejudecată” de Jane Austin, urmat de o altă scriere britanică, “La răscruce de vânturi” de Emily Brontë.

Alte titluri pe care cititorii au ţinut neapărat să le aibă în bibliotecă au fost “Winnetou” de Karl May, “Aventurile lui Sherlock Holmes” de Arthur Conan Doyle şi “Decameronul” de Giovanni Boccaccio. Pe locul al zecelea, în topul celor mai vândute cărţi ale colecţiei “100 de cărţi pe care trebuie să le ai”, este opera shakespeariană “Romeo şi Julieta/Hamlet”. Totodată, începând de la acest volum, cotoarele cărţilor au fost stilizate prin inserţii de culoare.

Premieră în colecţia de lux

La 28 octombrie, Editura Adevărul Holding va lansa, în cadrul colecţiei de carte de lux, operele complete ale lui William Shakespeare, în ediţie bilingvă. Important pentru cititori este faptul că toate cele 15 volume vor fi disponibile în acelaşi timp. Pentru a spori calitatea cărţilor, în paginile acestora au fost introduse ilustraţii sugestive pentru esenţa pieselor.

Cele 15 volume, a câte 700-800 de pagini, sunt cărţi de lux, legate în piele ecologică. Preţul unui singur volum din această colecţie este de 60 de lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite