Beatrice Scarlat face hăinuţe pentru pisici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceanca şi-a lansat prima colecţie de hăinuţe la expoziţia internaţională de feline de la sfârşitul lunii trecute, dar se pregăteşte să devină o profesionistă în domeniul modei pentru oameni.

Beatrice şi-a prezentat prima colecţie de hăinuţe de toamnă şi ocazii concepute sub atenta supraveghere a designer-ului Laura Hîncu, la expoziţia internaţională de pisici SofistiCAT, organizată în Bucureşti.

A fost sfătuită la alegerea materialelor şi modelelor şi la finisaje şi chiar să-şi aleagă şi un brand pentru colecţia sa, pe care şi-a lansat-o sub numele de Bety D.S. Îmbrăcămintea în miniatură a fost creată special pentru evenimentul s-a desfăşurat în două dintre pavilioanele de la Romexpo.

Tânăra a fost motivată şi de faptul că banii obţinuţi din vânzarea lor urmau să fie donaţi unui fost pilot care îngrijeşte peste 30 de căţei şi pisici fără stăpân şi căruia i-a fost redusă pensia, astfel că nu se va mai putea descurca să le ofere ce le trebuie acestor animăluţe.

Pentru Beatrice nu a fost însă pentru prima dată când îşi prezenta creaţiile. „Prima dată am făcut haine pentru oameni, am creat cinci rochiţe pe care le-am expus la un concurs de talente“, spune adolescenta.

Agenţia de împlinit dorinţe

Beatrice este elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar „Dumitru Dumitrescu“ din Buftea şi locuieşte în centrul de plasament „The Door“, din Mogoşoaia.

Aici a fost ajutată să aibă propria cameră de croitorie, unde îşi poate concepe creaţiile în linişte. Acest lucru s-a întâmplat după ce la o aniversare a întâlnit-o pe Candice, un agent de împlinit dorinţe de la o instituţie virtuală pe Facebook, care îi ajută prin tot felul de proiecte inedite pe copiii din centrele de plasament.

Ulterior, a fost Beatrice a fost luată sub îndrumarea designerului Laura Hîncu, şi ea tot agent de împlinit dorinţe. „Am fost şi model pentru o zi, dar până la urmă mi-am dat seama că sunt mai atrasă de design şi am hotărât să-mi exersez îndemânarea“, povesteşte eleva.

Pisici pe post de modele

Pentru ca hăinuţele sale să fie cât mai potrivite pentru feline, Beatrice a folosit şi câteva modele. „Avem câteva pisici la Mogoşoaia pe care le-am probat cu noile creaţii, numai că ele sunt un pic mai slăbuţe“, s-a destăinuit adolescenta.

La expoziţia de la Romexpo a reuşit de la primele ore să vândă o rochiţă şi un papion pentru pisicile aduse aici.

Beatrice are de lucru în perioada următoare la vestimentaţia trupei „Cvartet Pasione“ şi va fi îndrumată tot de Laura, agentul de împlinit dorinţe.

Întrebări şi răspunsuri:
-Când mergi prin magazine te inspiră hainele pe care le vezi expuse?
-B.S.:Da, ori de câte ori merg prin magazine mă uit la haine să văd cum sunt croite, să caut idei noi şi să mă inspire în ceea ce fac.
-Colegele tale de şcoală sunt dornice să afle cu ce te ocupi?
-B.S.:Vin să mă mai întrebe ce am mai creat şi sunt curioase să afle cum procedez ca să fac tot felul de hăinuţe, iar mi-e îmi place să le explic ce fac.

Ce-i place:
„Să merg la cinema să văd un film bun, să mă plimb pentru că mă relaxează, dar să merg şi la cumpărături atunci când îmi doresc acest lucru“, spune Beatrice.
Ce nu-i place:
„Oamenii lăudăroşi, dar şi cei care se plâng că au probleme. Sunt optimistă şi îmi place să rămân aşa“, mai spune liceanca.

Profil:
Născută: 31 octombrie 1995, Bucureşti
Studii: Este în clasa a IX-a la Grupul Şcolar „Dumitru Dumitrescu“ din Buftea
Familie: Are un frate (31 de ani) şi o soră (30 de ani)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite