Bază de date cu consumatorii de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au pus bazele unui sistem prin care vor să-i monitorizeze pe toţi consumatorii de droguri legale care se aprovizionează de la magazinele de etnobotanice din acest sector.

Patrulele Poliţiei Locale supraveghează spaţiile care comercializează produse etnobotanice pentru a-i descuraja pe proprietarii care vor să le deschidă, dar şi pe cei care consumă. Cei din urmă sunt legitimaţi, iar datele lor sunt introduse într-o bază administrată de Primăria Sectorului 2.

Lista cuprinde 200 de persoane deja  

„Până în prezent, în evidenţe figurează peste 200 de persoane din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa care au fost legitimate şi identificate în preajma magazinelor de vise în acţiunea de descurajare a consumului de etnobotanice. Întreaga listă a consumatorilor va fi anexată la proiectul de lege la care lucrează primarul Neculai Onţanu pentru interzicerea comercializării de produse etnobotanice“, transmit printr-un comunicat de presă reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.       

11 minori consumatori de droguri legale

În urma legitimărilor, poliţiştii au descoperit şi 11 minori potenţiali consumatori de produse etnobotanice. Dintre aceştia, cel mai mic are vârsta de 16 ani.

„Pe baza datelor obţinute, cadrele Poliţiei Locale au luat legătura cu părinţii minorilor în vederea informării asupra comportamentului lor, precum şi a avertizării asupra riscurilor la care se expun“, mai spun autorităţile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite