Bucureşti: Bătrânele pe două roţi, expuse în muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima expoziţie de motociclete clasice şi de epocă va putea fi admirată, de mâine, la Muzeul Naţional de Istorie Replici de Harley Davidson şi Bugatti, precum şi clasicele Simpson, Hoinar şi Carpaţi sunt împrumutate de la colecţionari şi muzee.

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) şi Asociaţia Motocicliştilor din România, în colaborare cu Muzeul Tehnic „Ing. Dimitrie Leonida“ şi Daytona Twins, organizează, de mâine până la 30 septembrie, prima expoziţie de motociclete de epocă şi clasice din Bucureşti. „Muzeul nostru a mai organizat o expoziţie în maniera aceasta, cu autovehicule de epocă, acum câţiva ani“, a declarat Radu Coroamă, directorul MNIR. 

Vernisajul expoziţiei va avea loc mâine, la ora 15.00, în incinta Muzeului Naţional de Istorie a României.
Expoziţia prezintă publicului primele modele de motociclete de serie, civile şi de război din perioada antebelică, interbelică şi contemporană. „O parte dintre piese funcţionează încă, altele sunt replici. Vom aduce replici de Harley Davidson din 1948 şi o Bugatti“, a spus Cristina Toderaş, iniţiator al evenimentului.

Piese din timpul Războiului

Publicul va putea admira mărci cunocute, produse în fostele ţările socialiste, precum IJ, MZ, CZ, Ural (cu ataş), Carpaţi, dar şi motociclete produse de firmele BMW, Puch, SACHS, Deutchs Industri, Triumph şi din afara spaţiului socialist.

Motocicleta Carpaţi este o piesă din patrimoniul muzeului, fiind fabricată în 1965. „Pentru că tot mai mult tendinţa muzeelor este de a transforma evenimentele în spectacol, am hotărât să organizăm expoziţii de acest gen care atrag publicul“, a mai spus directorul muzeului.

Cea mai veche

„Cel mai mare aport în organizarea expoziţiei a avut-o Marin Mircea, colecţionar din Făgăraş, cel care va expune cea mai veche motocicletă, un Triumph din 1933“, a precizat Cristina Toderaş. De asemenea, invitatul special la deschiderea expoziţiei, Tiberiu Troia, fost motociclist de performanţă şi multiplu campion în perioada 1978-1999, va semna afişe pentru cei prezenţi. 

Organizatorii evenimentului promit să încheie această expunere cu o paradă a motocicletelor, care va avea loc la 1 octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite