Bucureşti: „Bătrânele doamne“ s-au întrecut în Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a „Retromobil Grand Prix“ a avut loc, astăzi, pe circuitul Amckart-Bucureşti, pe Şoseaua de Centură.

„Circuitul de 1.208 metri a fost parcurs în două etape. Nu viteza este factorul de departajare, ci cea mai mică diferenţă de timp între cele două etape“, a spus Giuseppe Rossi, preşedintele clubului „Retromobil“. La competiţie au participat 26 de autoturisme istorice sport fabricate între anii 1912 şi 1980, precum Lancia Flavia, Porsche 911 Targa, Mercedes Benz 200, Volvo P 1.800.

„Maşinile au o valoare sentimentală deosebită pentru colecţionari. Eu am un Alpine Renault A 110 din 1975. O astfel de maşină costă între 30.000 şi 80.000 de euro“, a explicat Horia Popescu, proprietarul unei maşini.

„Cea mai bătrână doamnă“ este este un Ford T Speedster, cea mai veche maşină din România în funcţiune. Ford Speedster a fost cumpărată de Axel Kohnen de la Muzeul Saint Louis din Statele Unite ale Americii. Maşina poate merge cu aproximativ 70 de km/h, o viteză foarte mare pentru începutul secolului al XX-lea. Cea mai nouă maşină participantă este un Jaguar xj6 C din anul 1976, care aparţine colecţionarului Ovidiu Ionescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite