Bătaie pentru locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane au stat ieri-dimineaţă ore-n şir în ploaie pentru a-şi închiria un loc de parcare în sectorul 5. Oamenii spun că programul cu publicul este prea scurt. Unii bucureşteni au ajuns chiar să-şi declare morţi vecinii, ca să le ia locul de parcare de la Primărie.

Încă de la ora 8.00, se adunaseră ieri peste 20 de bucureşteni în faţa Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 5, din zona Pieţei Cotroceni.

Din cauză că ghişeul de încasări este prea mic, majoritatea solicitanţilor au fost nevoiţi să stea în ploaie.

Deşi termenul de depunere a dosarelor expiră tocmai pe 31 martie, şoferii s-au grăbit să plătească taxa din cauză că, spun ei, le pot lua alţii locurile de parcare.

„Nu vreau să amân, că risc să vină altcineva şi să îmi ia locul şi eu ce mă fac?”, a explicat Grigore Anastase, în vârstă de 42 de ani, care aştepta deja de mai bine de o oră în faţa sediului ADP.

Un alt bucureştean povesteşte că a venit să verifice de ce l-au vizitat recent nişte angajaţi ai Primăriei, care au vrut să vadă dacă este mort.

„Da, dom’le, m-au declarat vecinii că-s mort, ca să-mi ia locul de parcare din faţa blocului”, a povestit Alexandru, locuitor de pe strada Buzoieni, din sectorul 5.

 „La ora 15.00 au închis uşa”

Pentru mulţi dintre cei care nu vor să îşi piardă locul de parcare din faţa blocului, ieri a fost a cincea zi când şi-au încercat norocul la ghişeu.

„Săptămâna trecută, de luni şi până vineri, am fost în fiecare zi, dar fără niciun rezultat. Vineri, de exemplu, am stat la coadă de la ora 9.00 până la 15.00, când au închis uşile, deşi program au până la 18.00”, a spus Vasile Şuţu, în vârstă de 32 de ani.

Pentru a-şi asigura un loc de parcare în faţa casei sau a blocului, proprietarii de maşini trebuie să achite o taxă anuală cuprinsă între 60 şi 90 de lei, în funcţie de sector.

Dosar pentru loc de parcare

Potrivit Strategiei Parcărilor, postată pe site-ului Primăriei Capitalei (www.pmb.ro), de la 1 ianuarie, doar cei care au aceeaşi adresă în cartea de identitate şi în certificatul de înmatriculare al maşinii mai pot închiria un loc de parcare de la primăriile de sector.

Dacă mâine, consilierii locali vor aproba modificările hotărârii din martie 2008, atunci bucureştenii vor fi nevoiţi să reia acţiunea de depunere a actelor la sediile ADP.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite