Băsescu a refuzat invitaţia lui Oprescu de a inaugura Pasajul Basarab: "Să-ţi fie de bine, nu am de ce să vin eu la pasaj. Eu l-am vrut, voi l-aţi făcut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că Sorin Oprescu, nu e primar bun, pentru că nu are viziune, şi de asemenea, nu este un candidat credibil la Preşedinţie, fiind "în aceeaşi galerie" cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Băsescu a spus că Oprescu a fost politicos şi l-a invitat la inaugurarea Pasajului Basarab. "I-am spus (lui Oprescu, n.r.) «Să-ţi fie de bine, nu am de ce să vin eu la pasaj. Eu l-am vrut, voi l-aţi făcut»", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că Oprescu nu este un candidat credibil la preşedinţie, pentru că este în aceeaşi "galerie de candidat tip Antonescu".

"Nu are elemente de viziune în abordarea lui politică. Întotdeauna joacă la pasul următor", a mai spus Băsescu. El a menţionmat că totuşi are o relaţie bună cu Sorin Oprescu.

Întrebat cine are dreptate în recenta dispută dintre primarul general al Capitalei şi ministrul Dezvoltării, Băsescu a răspuns: "Doamna Udrea".

"Sunt nişte documente care trebuie făcute de autorităţile române. Această autoritate care trebuia să certifice că podul este în siguranţă este Inspectoratul de Stat în Construcţii. Atât timp cât ISC nu a dat certificatul că podul este terminat şi că este sigur, nu ştiu... E în ilegalitate şi nu ştiu de ce nu a făcut şi lucrul acesta. Probabil pentru că lucrările nu sunt terminate Dar pasajul este circulabil, nu sunt riscuri de circulaţie, după părerea mea. Dar, pentru că nu era terminat, nu putea primi documentele de la ISC. Din punct de vedere instituţional, doamna Udrea a avut dreptate", a spus şeful statului.

Băsescu a apreciat că Sorin Oprescu este un politician bun, dar nu este un primar, pentru că nu are viziune pentru oraş.

"Nu a lansat nişte proiecte. El v-a inaugura stadionul în care Videanu a avut curaj să bage buldozerele. La fel şi alte proiecte care se ternimă, începute de Videanu sau de mine. Sau Centrul vechi. Însă ştie să valorifice ceea ce termină", a spus Băsescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite