Basarab: benzi rulante şi lifturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LUCRĂRI Primarul Sorin Oprescu a vizitat, ieri, din nou, Podul Basarab, şi a spus că structura pasajului va fi gata până de Revelion Până la sfârşitul lunii vor începe lucrările la liniile de tramvai, lifturile din sticlă transparentă, benzile rulante pentru bagaje şi terenurile de fotbal ce vor fi amenajate chiar sub pod

La doar trei săptămâni de la ultima vizită de lucru, primarul Sorin Oprescu a pus din nou, ieri, piciorul pe pasajul Basarab, pe care îl vede, de altfel, în fiecare zi din biroul său amenajat la etajul 11 al sediului Primăriei de pe Splaiul Independenţei. A vrut să se asigure că podul va fi gata până la 31 decembrie, aşa cum a promis. „O să urmeze câteva finisări după care o să fie încercarea podului, aşa cum se face, timp de o lună de zile. Sperăm noi că atunci când va da soarele - şi s-ar putea să dea mai repede anul ăsta, în februarie sau la începutul lui martie - să se poată circula pe pod, exact aşa cum au promis constructorii şi cum am prevăzut şi noi în program“, a declarat Oprescu.

Începe lucrul la linia de tramvai
După ce lucrările la structura podului vor fi finalizate se va începe lucrul la montarea liniilor de tramvai. Oprescu declara că a discutat cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, despre posibilitatea de a realiza un trotuar rulant, care va face legătura între metrou şi staţia de tramvai.
„Va fi un nod intermodal. Sus va fi tramvaiul şi lifturile care să-i transporte pe cetăţeni jos“, a explicat Oprescu, adăugând că simultan cu aceste lucrări vor demara şi cele privind reabilitarea străzilor din zonă, respectiv Banu Manta, Nicolae Titulescu şi Al. I. Cuza. „Vor fi o serie de sensuri unice pentru că podul trebuie să se descarce şi să nu se creeze abuteiaje“, a spus edilul. De asemenea, primarul doreşte ca fix sub pod să realizeze două terenuri de sport, iar pe locul viran aflat lângă ieşirea de la gura de metrou Basarab va construi o parcare.

Gata până la 31 decembrie
Odată cu finalizarea lucrărilor la podul pe arce a fost reluată circulaţia pe Bulevardul Vasile Milea, pe breteaua către cartierul Giuleşti, cât şi pe cea către Cotroceni.
Directorul Direcţiei Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei, Ion Dedu, a declarat, pentru Mediafax, că până de Revelion se va relua şi circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Vasile Milea către Giuleşti.
Pasajul va realiza legatura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti. Se întregeşte, astfel, inelul principal de circulaţie pe axa nord-vest a Capitalei.

Pasajul rezolvă traficul
Pasajul Basarab are o lungime totală de 1.450 de metri (din care 117 metri podul pe arce peste Râul Dâmboviţa, respectiv 340 metri podul hobanat peste zona Gării de Nord), cu bretelele de acces la pasaj de 1.126 metri lungime şi rampa de acces de 1.250 metri. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole – una peste râul Dâmboviţa, peste podul existent la Grozăveşti, iar a doua peste calea ferată, în zona Gării de Nord, fiind realizată într-o zonă cu o mare concentrare de clădiri rezidenţiale şi comerciale.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite