Bucureşti: Gara Basarab, raiul maidanezilor şi al cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante gări ale Capitalei este un adevărat dezastru: mizerie, aurolaci, băncile rupte şi ceas defect Şantierul de la Pasajul Basarab completează tabloul infectei staţii de tren, situate la aproape un kilometru de Gara de Nord.

Tranzitată zilnic de câteva mii de oameni, Gara Basarab din Capitală deţine supremaţia la capitolul cea mai mizerabilă staţie de tren. Oamenii străzii şi mirosul greu te întâmpină la tot pasul. În plus, întreaga zonă este în şantier, întrucât se lucrează la Pasajul Basarab.

„Locul este insuportabil! Efectiv oamenii străzii dorm pe jos şi, dacă nu eşti atent, te poţi lovi de ei. Iată un exemplu!“, a spus aseară Adrian, un tânăr din Judeţul Olt, în timp ce arăta un cerşetor care dormea pe jos. Tânărul a explicat că, deşi este dezgustat de condiţii, preferă să ia trenul din Gara Basarab, penrtu că are reducere la biletul de Personal. 

„De mai bine de un an, ceasul arată ora 22.46“
O altă nemulţumire a clătorilor este legată de ceasul din gară care arată ora 22.46, indiferent dacă afară este noapte sau zi. „Eu lucrez ca electrician în Bucureşti şi vin din Ilfov în fiecare dimineaţă. De mai bine de un an acest ceas arată ora 22.46“, s-a plâns, Mihai Stan, în vârstă de 51 de ani, în timp ce aştepta trenul.

Un alt călător spune că a tot făcut sesizări în privinţa ceasului defect. „În urmă cu un an, nu mai aveam baterie în telefon şi m-am uitat la acest ceas. Mi-a stat inima în loc când am văzut cât arăta. Am crezut că am pierdut trenul. De atunci am anunţat la biroul de informaţii de nenumărate ori că este o problemă cu acest ceas. Degeaba am făcut sesizări, că nu s-a rezolvat nimic“, a spus bărbatul.

De la biroul de informaţii al gării am aflat că dispozitivul induce călătorul în eroare de mai bine de doi ani. „Ceasul este defect de foarte mult timp. S-au plâns mai mulţi călători, iar noi am anunţat mai departe problema. Nu s-a rezolvat nimic, fiindcă firma care se ocupa de reparaţii nu mai are contract cu CFR“, a spus anagajata CFR.

Scaune rupte şi câini vagabonzi
Neregulile din gară nu se opresc aici. Scaunele de lângă peroane sunt majoritatea rupte, iar câinii vagabonzi îşi fac siesta lângă acestea sau chiar înăuntrul gării. „Câinii sunt blânzi. Le dau oamenii mâncare. Nu sunt periculoşi. Atât doar că au purici“, a spus cu nonşalanţă unul dintre angajaţii gării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite