Bucureşti: Banii de infrastructură s-au dus pe cai verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a cheltuit bani grei pentru decorarea intersecţiilor, Primăria Sectorului 4 intenţionează să împrumute 100.000.000 de lei pentru canalizare şi asfaltare.

După ce a investit tot bugetul în figurine verzi şi alte elemente de înfrumuseţare, Cristian Popescu Piedone vrea să se împrumute pentru a finanţa lucrările de infrastructură. Posibile consecinţe: Primăria Sectorului 4 va fi datoare la bancă timp de 20 de ani.

Împrumutul bancar de 100.000.000 de lei pe care Cristian Popescu Piedone îl solicită este necesar „pentru că în bugetul pentru anul 2009 nu au fost prevăzute cheltuielile pentru infrastructura”, conform directorului economic din cadrul Primăriei Sectorului 4, Costel Ene.

Potrivit anunţului de licitaţie, contractele vor viza finanţarea unor obiective de investiţii urgente de interes public local, ca atare, procedura de negociere a contractului va fi una accelerată.

Bani pentru reabilitarea a 80 de străzi
Caietul de sarcini a fost deja aproat de consilierii primăriei, iar pentru a putea participa la licitatie, candidaţii trebuie sa depună o garanţie de bună execuţie de 1% din valoarea contractului. Din contract reiese că acest credit va fi utilizat pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului rutier pe 80 de străzi, extinderea reţelei de apă şi canalizare pe străzile

Democraţiei, Lunca Bârzeşti şi Merişan Nicolae, dar şi pentru cofinanţarea programului de reabilitare termică a blocurilor. 
Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de aproximativ 292.760.000 de lei.

„Lsaţi ceasurile de aur şi faceţi ceva util!”
Oamenii au păreri împărţite legate de acest împrumut. „Şi Piedone, ca şi ceilalţi primari se scarpină cu mâna dreaptă la urechea stângă. A cheltuit bugetul pe cai verzi şi acum vrea să bage primăria în datorii pentru 20 de ani, adică cinci mandate. Primăriile ar trebui să lase ceasurile de aur şi artezienele şi să se facă ceva util cu banii noştrii”, spune Daniel, un tânăr în vârstă de 27 de ani.

În schimb Anca Şerban crede că „de când e Piedone, avem cel mai frumos sector. Dacă ia bani de la bancă, ştie el de ce îi ia”. Nu doar în sectorul 4 s-au dus bugetele pe opere de artă amplasate în parcuri şi pe statuete din „lemn câinesc”.

Toţi primarii se întrec în recorduri în acest domeniu, dar cel mai ambiţios este Primarul General, care îşi doreşte să să realizeze cea mai mare fântână arteziană din Europa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite