Băncuţe „înlănţuite” în Militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De frica hoţilor, administratorul unui bloc de pe strada Dezrobirii din sectorul 6 a legat de gard, cu lanţuri,  băncuţele din faţa blocului.

O metodă inedită şi destul de eficientă spun locatarii din zonă. „Au fost furate şi găsite tot pe aici prin zonă. Cineva le-a luat şi le-a pus la în faţa unui alt bloc care se află la câteva sute de metri distanţă. Foarte bine că administratorul le-a legat cu lanţuri, altfel nu mai erau băncile astea pe aici”, ne-a spus Gheorghe Stănică, un pensionar în vârstă de 65 de ani.

Băncuţele sunt amplasate exact la intersecţia străzii Dezrobirii cu Bulevardul Iuliu Maniu. O zonă aglomerată unde existenţa unor bănci este chiar binevenită, spun locuitorii din zonă.

Băncile – sediu pentru micii negustori

„În România tot ce se face bine se strică ori se fură. Nu lucrez de mult în zonă şi am observat băncile legate cu lanţuri. Cred că a făcut bine cine le-a legat că altfel nu se poate la noi. De ce să nu fie şi la noi ca în ţări ca Germania, Franţa – civilizaţie? Nu vrea nimeni să fie civilizat în ţara asta” a declarat o vinzătoare indignată.

Băncuţele sunt folosite cel mai des de pensionari. Unii, pentru a face un ban în plus, le folosesc pe post de „sediu” de afaceri: se aşează pe ele, îşi scot cântarul şi oferă servicii contra cost trecătorilor care doresc să-şi afle greutatea corporală. „Mai facem şi noi un leu” spune unul dintre ei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite