Bucureşti: Bancomat tăiat cu flexul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de indivizi a încercat să spargă un bancomat al băncii Bancpost, amplasat în curtea unui spital de pe Bulevardul Ferdinand I. Hoţii au ajuns în anexa care adăpostea bancomatul, fără să forţeze intrarea. Ei au fugit în momentul în care s-a declanşat alarma, la ora 23.57.

Aseară, o bandă de hoţi a încercat să taie cu flexul bancomatul Bancpost din curtea Spitalului Dimitrie Gerta de pe Bulevardul Ferdinand I.

„Un grup de hoţii alcătuit din două sau trei persoane a pătruns în incinta care adăposteşte bancomatul fără să forţeze uşa încăperii, pentru că aceasta era deschisă”, a declarat agentul Ştefan Horlescu de la Poliţia Comunitară  Sectorul 2. El a adăugat că responsabilitatea pentru încuierea uşii le revine muncitorilor care îşi adăpostesc uneltele în aceasta cameră. „Nu ştim încă dacă baieţii de la construcţii au omis să încuie uşa sau au lasat-o intenţionat deschisă”, a mai spus Horlescu.

Aceeaşi întrebare şi-o pun şi cei de la Bancpost, însă aşteaptă rezultatele cercetării poliţiştilor. „Până la finalizarea anchetei, nu putem comenta evenimentul de aseară”, a declarat Liliana Ciobănaşu Rădoi, şef Serviciu PR & Mass Media din cadrul Bancpost.

Nimeni nu a auzit vreun zgomot
Grupul de hoţi a apucat să taie cu flexul o gaură de 30 de cm în carcasa bancomatului, până să se declanşeze alarma instalată de firma de securitate “Cobra Security”. Deşi, un echipaj de intervenţii a firmei de pază a ajuns imediat, infractorii au reuşit să scape, prin curtea vecină.

Locuitorii din zonă spun că n-au observat nimic suspect. “Eu nu am auzit nimic. E un flux de circulaţie permanent pe bulevard, iar poliţia trece din sfert în sfert de oră. Nu înţeleg cum de nu i-a văzut nimeni”, a spus Tudor Constantin, locatar al blocului de peste drum de spital. Nici vecina Elena Marin nu a observat nimic, deşi are vedere spre bulevard.

Pe lângă reprezentanţii firmei “G4S”, care se ocupă de aprovizionarea bancomatelor, la faţa locului au ajuns, încă de la primele ore ale dimineţii şi echipele de la “Criminalistică” şi de la Poliţia Capitalei.
”Analizăm înregistrările video, adunăm probe şi când vom încheia ancheta, putem să dăm mai multe informaţii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite