Bănci stradale de 110.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) vrea să achiziţioneze 300 de bănci stradale din aluminiu şi lemn, la 350 de euro bucata, care vor fi decorate cu stema Bucureştiului.

Potrivit unui anunţ de participare la licitaţie publicat pe site-ul e-licitatie.ro, băncile trebuie să fie din aluminiu şi lemn „de esenţă tare“ şi să aibă inscripţionat pe spătar stema Bucureştiului.

Valoarea contractului este de 483.870 de lei, adică aproximativ 110.000 de euro fără TVA. Câştigătorul licitaţiei ar trebui să livreze mobilierul stradal în patru luni de la data atribuirii contractului, licitaţia urmând să aibă loc la sediul instituţiei, la 6 septembrie.

În acelaşi anunţ de licitaţie, edilii au precizat şi semnificaţia elementelor din stema Bucureştiului, pentru a explica necesitatea aflării acestora pe băncile din parcuri.

Astfel, însemnul acvilei „face referire la originea latină, dar are şi ca simbolistica faptul că municipiul Bucureşti a fost construit în epoca feudală şi a dobândit statutul de cetate de scaun“.

Administraţia Străzilor expertizează podurile

Alte 150 de bănci de acest fel au fost cumpărate în iarna anului trecut, când instituţia a cheltuit 252.101 lei. Băncile au fost amplasate în parcul Herăstrău. “Îmi par masive şi nu ştiu dacă se potrivesc unui parc dar pe de altă parte, cum vandalismul este în floare la noi, poate că e mai bine că sunt aşa”, a declarat Lucian Craioveanu, trecător prin zonă.

Şi Administraţi Străzilor dă aproape 500.000 de euro pentru realizarea expertizelor tehnice şi a soluţiilor de reabilitare pentru 22 de poduri din Capitală.

Expertiza vizează podurile Ciurel, Grăzăveşti, Insula, Eroilor, Cotroceni, Operă, Haşdeu, Izvor, Operetă, Planşeu Piaţa Unirii, Mărăşeşti, Timpuri Noi, Mihai Bravu, Vitan Bârzeşti, Băneasa, Bordei, Floreasca, Lacul Tei, Toboc, Colentina, Pantelimon şi Lacul IOR.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, expertizarea este necesară deoarece „instituţia nu deţine în prezent un portofoliu istoric care să permită respectarea unui program de întreţinere” a podurilor, iar acestea au fost construite în perioade diferite de timp.

 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite