„Bălănel şi Miaunel“ la Muzeul Benzilor Desenate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai tânăr muzeu din România, dedicat Benzilor Desenate, îi aşteaptă pe bucureşteni, în luna iulie, cu opt scurtmetraje produse în Austria, cu primul film ceh cu personaje BD, dar şi cu animaţii clasice româneşti.

„În camera dedicată proiecţiilor, cu fotolii confortabile, Mediateca am numit-o, cei mici vor putea viziona oricând, de miercuri până duminică, cele mai frumoase filme animate româneşti, de la «Uimitoarele aventuri ale muşchetarilor», «Călătoriile lui Pin-Pin» la «Misiunea spaţială Delta» sau «Mihaela»“, a declarat pentru „Adevărul“, Mihaela Ciobanu, asistent de proiect.



Filme şi pentru părinţi

Pe lângă nemuritoarele animaţii româneşti proiectate la Mediatecă, mâine, de la ora 17.00, în Sala Auditorium a Muzeului Benzilor Desenate, adulţii pot vedea opt scurtmetraje de desen animat produse în Austria, în 43 de minute.

image



„Filmele, producţii cinematografice ale ultimului deceniu, conceptuale, ne-au fost recomandate de Forumul Cultural Austriac”, a mai spus Mihaela Ciobanu.

Printre scurtmetrajele selectate pentru vizionare, MBD prezintă câteva filme conceptuale, recomandate celor mari: „Enter Paradise for €3.20”, „All People Is Plastic“, „Copy Shop“, „Wibbel-Ich & Glück“, „Mozart Party 06 (Mozart Minute 15)“ şi „3 Minimals“. 

Publicul are intrare liberă la toate proiecţiile din cadrul muzeului. Evenimente dedicate animaţiei au loc la muzeu până la 16 octombrie.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite