Bucureşti: Baie în miez de noapte la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei ştranduri ale municipalităţii îşi vor prelungi programul începând din această seară. Dacă Ştrandurile Berceni şi Giuleşti vor fi deschise până la ora 24.00, Ştrandul Ciurel din cartierul Crângaşi îşi va primi clienţii non stop.

Locuitorii Capitalei vor putea scăpa de căldura din timpul nopţilor dacă merg la ştrand. Special pentru ei, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a hotărât să prelungească programul celor trei ştranduri pe care le are în tutelă, din această seară, până la 15 august. Astfel, două dintre acestea vor avea programul zilnic prelungit cu două ore. În plus, Ştrandul Ciurel va fi deschis non stop pentru bucureştenii dornici să se relaxeze după o zi toridă.

„E excelent să vii la ştrand noaptea“
Aseară, după ora 21.00, cu doar o jumătate de oră înainte ca Ştrandul Ciurel să se închidă, zeci de bucureşteni erau pe şezlonguri. „O să venim în fiecare noapte. E excelent să vii la ştrand noaptea, fiindcă ziua există riscul să te ardă soarele. Noaptea nu ai nevoie nici măcar de cremă de protecţie. Voi veni mereu la ştrandul din Crângaşi. Mă deranjează doar presiunea apei foarte slabă la duşuri şi în bazin“, a spus unul dintre tinerii care se pregătea aseară să sară în apă.

„O distracţie scumpă“
Condiţiile pe care le oferă ştrandul nu sunt însă pe placul tuturor. „Este o distracţie scumpă. Eu vin aici special să joc tenis. Închiriatul terenului costă însă 50 de lei pe timp de zi şi 100 de lei noaptea. În plus, pe plajă te agasează cerşetorii“, a spus Cristian Trăistaru, în vârstă de 40 de ani. Cei care doresc să se distreze la ştrand trebuie să scoată în jur de 150 de lei pe zi. Asta, dacă doresc să beneficieze de toate serviciile, inclusiv de închiriatul terenului de tenis, de fotbal sau de baschet.
Preţul unui bilet pentru adulţi este de 10 lei. Copiii până la şase ani însoţiţi de părinţi beneficiază de gratuitate. Pensionarii şi copiii cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani plătesc numai 3 lei. Pentru închiriatul unui şezlong, bucureştenii mai scot din buzunar alţi 10 lei. La terasele din zonă, o bere costă 5 lei, un suc 3,5 lei şi un mititel 2 lei.

„Nu facem diferenţe între oameni“
Administratorul ştrandului, Valentin Crumpănă, a declarat că presiunea redusă la apă este din cauza Apei Nova. „Am făcut numeroase sesizări în acest sens. Ne-au spus că se fac nişte lucrări în zona Grozăveştiului“, a spus administratorul. În ceea ce priveşte cerşetorii de pe plajă, acesta spune că nu poate face discriminări între clienţi. „Dacă bucureştenii îşi plătesc biletul îi lăsăm să intre. Nu facem diferenţe între oameni. Cei care vin sunt cazuri izolate, dar vom anunţa această problemă“, a adăugat administratorul.
Ştrandul din Crângaşi se întinde pe cinci hectare şi are cinci bazine, dintre care două pentru adulţi, unul pentru adolescenţi şi două pentru copii. De asemenea, mai este prevăzut cu toalete ecologice şi cu un punct de prim ajutor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite