Bucureşti: Franz Ferdinand şi Orbital au făcut senzaţie la B’ESTFEST

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe scenele B’ESTFEST au alternat rockul cu sounduri funk, hip-hop şi electro. A treia zi din festival a fost marcată de show-ul energic al britanicilor Franz Ferdinand şi a culminat cu Orbital.

Ziua a început ieri la B’ESTFEST cu AB4. Românii care au cântat într-o după-amiază toridă,  în faţa unui public restrâns. „Credeam că nu mai există această formaţie“, spunea un spectator încântat de ceea ce vedea.

Piesele „Despre o tipă“ sau „Hol“ i-au încântat pe cei prezenţi, românii fiind aplaudaţi şi de solistul de la Franz Ferdinand. „Cum ar fi“, „Gepila“ şi „Cold“ s-au auzit alternativ, în română şi în engleză. O altă piesă interpretată la Romexpo a fost „Sex is on fire“, a celor de la Kings of Leon.

Oceana, „o pisică în lesă“

La ora 17.00, Oceana a dat tonul timp de o oră festivalului funcky. Chiar dacă publicul s-a lăsat convins cu greu să danseze reggae şi pop, cântăreaţa i-a uimit pe români cu mişcări lascive. Ea a început show-ul cu „All genetic“ şi a continuat cu „Love supply“ şi „Lala“. „Acest cântec este dedicat tuturor femeilor geloase“, a spus artista înainte de „Pussycat on the leash“.

Nemţoaica a cochetat cu publicul în timpul concertului şi a dansat pe melodii mai lente ca „He says“ şi „Baby Hold On“. Celebra „Cry Cry“ a animat puţin spectatorii, iar finalul a fost unul energic cu „Upside Down“. Imediat după prestaţia Oceanei, la ora 18.00, pe Scena II s-au prezentat cei de la Alternosfera.

Gura de rock pe care au oferit-o românii a venit la timp, însă melodii ca „Ploile nu vin“, „Mariane flori“, „Femeia nordică“ şi „Manole“ nu au reuşit să capteze atenţia celor care se aciuaseră prin adăposturi.

Hituri de Janis Joplin şi Led Zeppelin

Gabriella Cilmi a reuşit să adune mai mulţi oameni în faţa scenei, la ora 19.00. Asemănată cu Amy Winehouse, Anastacia sau Macy Gray, Gabriella a oferit pentru prima dată la noi o apariţie inedită. „Lessons to be learned” a fost apreciată de cei din faţa scenei, iar „Mercedez Benz“ şi „Whole lotta love“ au scos la iveală un timbru vocal şi o interpretare aparte din partea australiencei.

La ora 19.30, pe ecranele de lângă scene era postat un anunţ: „ Klaxons nu vor putea cânta pe scena B’ESTFEST din cauza unei defecţiuni la camionul cu echipamente tehnice al trupei“. Trupa US3 le-a luat locul britanicilor care şi-au cerut scuze pentru neplăcerile create fanilor. Fuziunea dintre hip-hop şi jazz a celor de la US3 nu i-a extaziat pe români, mare parte dintre ei instalându-se chiar de la începutul recitalului în faţa Scenei I, unde urma să cânte Franz Ferdinand.

Trupa cu cei mai mulţi fani

Chiar dacă nu am fost puşi în capul listei celei de-a treia zi de festival, britanicii de la Franz ferdinand au fost atracţia serii. Ei au reuşit să adune în faţa scenei aproximativ 10.000 de spectatori.

Şi-au deschis concertul cu unul dintre cele mai mari hit-uri ale lor „This Fire“, după care au anunţat că pleacă. „Mulţumim, ne vedem data viitoare“, le-a spus fanilor săi Alex Kapranos la încheierea primei piese. S-au răzgândit destul de repede şi au continuat să cânte încă o oră. Pentru început, vocalul trupei a ales să dezmorţească, spectatorii adresându-le câteva cuvinte în română.

„Bună seara, suntem Franz Ferdinand. Ne pare bine că suntem în România!“, sunt doar câteva dintre propoziţiile pe care Alex Kapranos le-a învăţat la prima vizită în Bucureşti.

Au venit pe rând mai toate hit-urile lor. „The Dark of the Matinée“, „Do You Want To“, „Take Me Out“, „Michael“ şi ultimele single-uri „Ulysses“ şi „No You Girls“. Publicul a contribuit cu dansuri, mâini în aer şi ţipete pe tot parcursul show-ului, care s-a încheiat în vervă pe ritmurile piesei „Lucid Dreams“.

Sfârşit electric cu Orbital

Ecrane mobile, un pupitru impunător şi doi fraţi cu lanterne la ochelari îi aşteptau, la doar câţiva metri în dreapta, pe cei care au dansat şi cântat alături de Franz Ferdinand.

Unii au decis să-şi încheie seara cu refrenele britanicilor în cap şi au plecat. Cei care au rămas au fost răsplătiţi cu un show plin de energie.

O oră şi jumătate de muzică electronică şi  un show vizual foarte bine pus la punct au ţinut publicul în transă. Publicul s-a împărţit în două categorii: dansatori şi ascultători atenţi, pentru care cei de la Orbital au reprezentat o materie vastă de studiu.

În spatele pupitrelor, cei doi fraţi de la Orbital şi-au făcut treaba ca la carte şi le-au oferit bucureştenilor câteva dintre marile lor hit-uri, printre care „Belfast“, „Satan“ şi „Chime“. Pentru final au păstrat piesa care a prins cel mai tare în România, „The Box“. Au cântat-o şi au plecat, cu ţipete admirative pe fundal.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite