Bucureşti: Dansând în ploaie, la B’ESTFEST

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii s-au simţit excelent şi au ignorat ploaia în prima zi a festivalului de la Romexpo. Concertul celor de la Snails a fost programat la ora 18.30, moldovenii dând startul celei de-a treia ediţii a B’ESTFEST.  

Publicul şi-a făcut intrarea în spaţiul destinat festivalului încă de la ora 18.00. Pâlcuri-pâlcuri, tinerii s-au înghesuit la porţile din parcarea Romexpo. Unii cu peruci galbene şi roşii, alţii îmbrăcaţi în verde, cu pălării şi turbane, întreaga atmosferă părea să anunţe o seară caldă şi plină de culoare, mai ales că mulţi dintre aceştia se întinseseră pe şezlonguri, la plajă.

Însă, la ora 19.15, când Patrice a urcat pe Scena I a festivalului, câţiva nori întunecaţi au început să ameninţe adunarea. Nimeni nu s-a speriat de câteva picături, care au început să cadă exact când Patrice a dat tonul la „Soulstorm” („furtună în suflet” n.r).

La ora 20.00, în faţa scenei, se adunaseră câteva mii de spectatori care dansau fără să se sperie de picurii de apă. Printre ei şi-au făcut loc muzica ce l-a consacrat pe Patrice, chitara acustică şi notele de pseudo-jazz, cu „Up in My Room” şi „Everyday Good“. „Astăzi este o zi specială pentru că suntem în viaţă!”, a fost mesajul Patrice Bart-Williams. „Nu există nici ieri, nici mâine, ci doar momentul acesta, aşa că bucuraţi-vă!“, a adăugat cântăreţul în aplauzele românilor.

Patrice a dat tonul la furtună

Deşi berea a curs în valuri, micii au sfârâit pe grătar, iar la cort te aştepta un caricaturist gata să-şi creioneze silueta, ploaia nu s-a lăsat dusă. La fel şi fulgerele şi tunetele, care erau primite cu urale de fiecare dată. „Începe cu peripeţii acest festival“, se auzea o voce din mulţime.


Ploaia a răpăit cam o jumătate de oră fără întrerupere şi nu i-a lăsat pe cei prezenţi la Romexpo să se bucure la scenă de musafiri veniţi la Bucureşti. Zgribuliţi şi uzi până la piele, storcându-şi hainele, cei mai mulţi s-au aciuat pe la câte un cort sau sub o umbrelă la terasă, aşteptând ca furtuna să se oprească. Siluete de pelerine negre şi albe şi-au făcut apariţia la show-ul celor de la White Lies, care a început cu întârziere, la ora 21.00.

Britanicii nu au stat mult pe scenă, iar mult-aşteptaţii The Killers şi-au făcut apariţia într-un decor exotic, cu palmieri şi multe lasere, la ora 21.30. Piesa „Human“, prima din programul americanilor a sunat ca o chemare pentru fanii de sub prelate şi umbrele, care şi-au părăsit „adăposturile“ şi au fugit în faţa scenei.

Muzica electronică de bună calitate şi un sound rock de excepţie au adus multe aplauze şi scandări din public. Printre vedetele care au stat aproape de scenă, înfruntând ploaia, se numără regizorul Tudor Giurgiu, Cristi Enache şi Marian Ionescu de la Direcţia 5, dar şi solistul trupei Omul cu şobolani, Dan Amariei.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite