Bucureşti: A şaptea zi la BAC, proba la specializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproape 24.500 de absolvenţi de clasa a XII-a din Capitală au susţinut, astăzi, cea de-a şaptea probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testul de astăzi s-a dat la 205 discipline. Absolvenţii de profil real au dat examenul la materii precum biologie, chimie, informatică şi fizică, iar cei de la uman la limbi străine. Absolvenţii liceelor vocaţionale au susţinut astăzi proba practică la discipline printre care arta actorului, dans sau instrument muzical.

Examen fără emoţii
La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“ din Bucureşti, puţini elevi aveau emoţii, azi-dimineaţă, înainte de a intra în examen. „ La proba de astăzi, de la chimie, sper să iau măcar un opt. Vreau să dau la facultate, la Politehnică sau la Româno- Americană“, a spus Larisa Pleşciuc, una dintre absolvente.

Nici la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“, emoţiile nu au fost mari. „Voi susţine proba la engleză. Mă aştept să iau notă foarte mare. La română şi la franceză am luat zece“, a spus Alexandra Coravu, înainte de examen. Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică, va avea loc mâine, 2 iulie.

BAC-ul se modifică de la anul
Examenul de bacalaureat va fi modificat în anul şcolar 2009-2010, a declarat ieri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, citat de Newsin. Astfel, examenul va cuprinde o evaluare a competenţelor de comunicare, în timpul clasei a XII-a. Examenul scris va fi redus la trei probe: la limba română obligatorie, la matematică şi la istorie, în funcţie de profil, şi la una dintre materiile de specialitate. Absolvenţii profilului real vor susţine ultima probă la fizică, biologie, chimie şi informatică iar cei care au terminat ştiinţe socio-umane la geografie, filosofie, psihologie, logică sau economie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite