Bucureşti: A şasea zi de BAC, proba la profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200.000 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut astăzi, în toată ţara, cea de-a şasea probă a bacalaureatului. Examenul de astăzi s-a dat la matematică pentru cei care au terminat profilul real şi la istorie şi geografie, pentru absolvenţii de profil uman.

La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“ din Capitală, tinerii au venit la examene încă la ora 7.30, cu o oră şi jumătate înainte de începerea probelor. Dacă unii aveau emoţii şi repetau de zor, restul absolvenţilor erau relaxaţi. „Am trecut deja prin atâtea probe, încât ne-am obişnuit cu emoţiile. Nu mă interesează nota. Contează să iau BAC-ul“, a spus unul dintre absolvenţii de clasa a XII-a.

O altă tânără, Ionela Lincan, spune că „examenul maturităţii” nu i-a creat probleme până în prezent. „La proba orală de la limba română am luat nota şase, iar la engleză am luat şapte. Poate iau şi astăzi la matematică un şase. Voi face facultate cu siguranţă, pentru că vreau să devin jurnalistă“, a adăugat Ionela.

Emoţii în Argeş şi Dâmboviţa

În judeţul Argeş, examenele au început fără probleme pentru cei 6.800 de candidaţi. „Nu au fost semnalate probleme. Intrarea în sălile de examen s-a făcut până în ora 8.30, iar subiectele au ajuns la elevi începând cu ora 9.30.”, a declarat Neculai Negoiţă, inspectorul şcolar genereal ISJ Argeş. „ Am emoţii mari. Chiar mi-e frică la matematică. Sper să trec şi de această încercare.”, a spus Alin Tănase, absolvent al Liceului teoretic „Ion Barbu” din Piteşti. Nici părinţii elevilor nu s-au arătat mai liniştiţi. „Am aceleaşi emoţii ca şi fata mea. I-am spus să se concentreze bine şi să nu se grăbească”, a spus şi Mihai Nedelcu, în vârstă de 44 de ani.

Din cei peste 4.000 de elevi dâmboviţeni care au susţinut astăzi proba scrisă la disciplina de profil, cei mai mulţi, aproape 3.000, au susţinut examenul la matematică. “Nu am foarte mari emoţii, pentru că voi da la Medicină şi media de la Bacalaureat nu este luată în considerare”, a spus Cezar Traşcu, absolvent al Colegiului Naţional “Constantin Carabella”.

Încă două probe la bac

La nivel naţional, s-au înscris 165.000 de candidaţi la matematică, 27.913 la geografie şi 12.729 la istorie. Mâine, 1 iulie, va avea loc proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării - scrisă sau practică. Ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisă sau practică, va avea loc poimâine, 2 iulie. Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 5 iulie, până la ora 16,00. Contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 9 iulie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite