Bucureşti: Sportul, materia preferată la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educaţia fizică a fost alegerea a jumătate dintre absolvenţii de clasa a XII-a din Bucureşti care au susţinut astăzi ultima probă a bacalaureatului. Din cei 24.300 de tineri înscrişi la proba de specializare din alte arii curriculare, 11.800 au ales sportul. Restul au optat, printre altele, pentru chimie, psihologie  sau filosofie.

Zeci de tineri aşteptau azi-dimineaţă în curtea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Capitală să susţină proba la educaţie fizică. „Am ales sportul, fiindcă mi se pare mai simplu. Nu avea rost să-mi încarc memoria cu o altă materie. Sper să iau nota 10“, a spus Andrei Manea, înainte de a intra în examen. Un alt tânăr, Andrei Koszti, spune că pentru a da BAC-ul la sport nu trebuie să ai aptitudini deosebite. „Important e să nu faci parte din generaţia McDonalds“, a explicat Andrei.

Tinerii care au dat examenul la educaţie fizică au trecut prin emoţiile a patru probe. La prima au avut de ales între alergare de viteză pe distanţa de 50 de metri, aruncarea greutăţii şi săritura în lungime cu elan la groapa de nisip. La cea de-a II-a probă au ales între săritura peste capră şi un exerciţiu din gimnastica acrobatică. La proba a III-a a examenului au optat pentru flotări, ridicări ale trunchiului din culcat dorsal şi săritură în lungime de pe loc, iar la cea de-a IV-a probă, între baschet, volei, handbal şi fotbal.

 Alte discipline la care tinerii au susţinut astăzi proba la specializarea din alte arii curriculare au fost şi filosofia, psihologia, istoria, economia, geografia, biologia, fizica sau chimia.

Ieri, haos la BAC
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, până la ora 11.00 nu s-au înregistrat probleme în desfăşurarea examenului de astăzi. Proba de ieri la materia de specializare a început cu dureri de cap atât pentru candidaţi, cât şi pentru părinţi şi profesori, pentru că s-a întârziat startul examenelor cu două-trei ore.

 Cauza a fost una tehnică: probleme la server, au precizat responsabilii din Ministerul Educaţiei. „Ieri au fost întârzieri în toate centrele de examen din Capitală“, a declarat, pentru „Adevărul“, Marian Banu. Potrivit consilierului personal al ministrului Educaţiei, Robert Lorencz, cea mai mare întârziere a fost la Colegiul „Sfântul Sava“, unde subiectele au ajuns în jurul orei 12.00, deşi examenul trebuia să înceapă la ora 9.00.

Rezultatele vor fi afişate la 5 iulie
Prima afişare a rezultatelor examenului de bacalaureat va avea loc duminică, 5 iulie, până la ora 16.00. Contestaţiile vor fi depuse în intervalul orar 16.00-20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 7-8 iulie. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 9 iulie. Cei care nu vor promova examenul în această sesiune, mai au o a doua şansă, în perioada august-septembrie.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite