Avocat de la Baroul Bucureşti trimis în judecată pentru trafic de influenţă: a primit 15.000 de euro de la traficanţi de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Vasilăţeanu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut patru infracţiuni de trafic de influenţă.


În cursul lunii noiembrie 2009, Vasilăţeanu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la ruda unui inculpat judecat în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, denunţător în cauză, suma de 15.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea respectivului dosar şi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a denunţătorului. Din suma pretinsă, în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, a primit de la ruda denunţătorului 4.500 euro.

1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru abuz de încredere
În data de 27 iulie 2010, Vasilăţeanu Cătălin a pretins de la un alt denunţător, care era cercetat în calitate de învinuit pentru infracţiunile de abuz de încredere şi fals în declaraţii, suma de 1.000 de euro pentru a interveni pe lângă un poliţist din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule şi pe care să îl determine să finalizeze cercetările cu o soluţie favorabilă clientului. De asemenea, banii au fost pretinşi şi pentru a-l determina pe poliţist să nu facă vreo menţiune în cazierul judiciar al denunţătorului. Din banii pretinşi, inculpatul a primit de la denunţător sumele de 1.000 lei şi 100 euro.
De asemenea, în luna iulie 2010, inculpatul Vasilăţeanu Cătălin a pretins de la un alt denunţător, cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat, suma de 1.000 euro în scopul de a interveni pe lângă magistratul învestit cu soluţionarea dosarului şi pentru a-l determina să dispună cu celeritate o soluţie de netrimitere în judecată.

În perioada ianuarie-septembrie 2010, inculpatul Vasilăţeanu Cătălin a pretins de la doi denunţători, care erau victime ale unui accident rutier, sume de bani cuprinse între 50 şi 300 lei pentru a-i determina pe lucrătorii de poliţie şi pe angajaţi ai unei firme de asigurări să soluţioneze mai repede dosarul în care denunţătorii aveau calitatea de părţi vătămate.
   
În vederea restituirii sumelor de bani primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui apartament aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.
                                             

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite