Avocat de la Baroul Bucureşti, săltat pentru mită de 6.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Stoian, avocat la Baroul Bucureşti, a fost reţinut ieri pentru trafic de influenţă. El a cerut 6.000 de euro unui bărbat cercetat pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane. În schimbul acestor bani, avocatul promitea să obţină un act medico-legal de la Institutul „Mina Minovici” care i-ar fi putut ameliora situaţia juridică.

În momentul de faţă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de avocatul acuzat de trafic de influenţă.

Astfel în perioada februarie-martie a acestui an, Vasile Stoian a pretins de la un bărbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă un angajat din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici“.

Persoana de la care au fost pretinşi banii era cercetată în stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane.  Actul medical ce urma a fi obţinut prin acte de corupţie viza calcularea retroactivă a alcoolemiei până la o valoare sub limita răspunderii penale.

La data de 6 martie, Stoian Vasile a primit de la cei trei intermediari, rude şi chiar iubita acestuia, suma de 3.500 euro şi 10.300 lei în scopul menţionat mai sus. Conform unor surse din cadrul anchetei, bărbatul era foarte suspicios cu cei trei intermediari, percheziţionându-i pe aceştia de fiecare dată când se întâlnea cu ei. Întâlnirile aveau loc în apropierea locuinţei sale, iar flagrantul a fost organizat la Restaurantul Lira din intersecţia Bulevardul 13 Septembrie cu Sebastian.

La data de 6 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 7 martie 2011 a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite