Avionul spre mare, de patru ori mai scump decât trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii pot călători, de astăzi, la mare şi cu avionul, după ce compania Tarom a introdus curse directe spre Constanţa.

Drumul este străbătut în aproape o oră, evitând astfel aglomeraţia de pe Autostrada Soarelui sau trenurile care ajung la Constanţa în aproape cinci ore. Costurile sunt însă pe măsura confortului.

Costul unui bilet dus-întors cu avionul este între 75 de euro şi 94 de euro (toate taxele incluse), la care trebuie să adăugaţi şi cheltuielile pentru transportul cu microbuzul până la Constanţa, drum pe care în străbateţi în aproximativ o jumătate de oră.

„Maxi-taxi-urile pleacă din incinta aeroportului «Mihail Kogălniceanu» şi ajung până în oraş, iar preţul unui bilet este de 10 lei“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu.

Avioanele au orar de zbor doar joia şi duminica din Bucureşti, de la orele 9,30 şi 17,40, şi sunt operabile până pe 26 septembrie. Tot de astăzi, Tarom are curse directe şi pe ruta Cluj-Napoca-Constanţa.

Cea mai ieftină soluţie: autoturismul

Dacă alegeţi să ajungeţi la mare cu maşina veţi cheltui în jur de 130 de lei pentru motorină la care se adaugă şi 10 lei, taxa la autoturisme pe podul de la Feteşti. Dacă nu este aglomerat, drumul se parcurge în două ore şi jumătate. Cu autocarul unei firme private de transport pentru ruta Bucureşti-Constanţa plătiţi 50 de lei de persoană şi ajungeţi la destinaţie în trei ore şi jumătate.

Cu trenul, drumul durează circa 5 ore, dar şi preţul unui bilet dus-întors este de circa patru ori mai redus decât cu avionul. Costul unei călătorii la clasa a II-a este de 36, 7 lei cu acceleratul şi 45,9 lei cu rapidul.

Trenul ajunge în Gara Constanţa-oraş, iar pentru a ajunge în sudul litoralului mai aveţi de mers circa o oră cu trenul spre Mangalia, iar un bilet costă 5,1 lei. Cu microbuzul, drumul se parcurge mai repede, iar preţul este de 7 lei de persoană.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite