Aventurile primarului „Care este“ la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a întors ieri din America. Edilul şi-a împlinit „visul american": s-a împrietenit cu unul dintre consilierii lui Obama.

Vizita edilului a fost atât de eficientă încât s-a finalizat cu o nouă invitaţie pentru delegaţia română, în luna mai. Primarul sectorului 5 a povestit emoţionat ziariştilor, la întoarcerea de la Washington, ce a învăţat din experienţă, ce cadouri a primit, exprimându‑şi regretul că a fost eclipsat de preşedintele Chinei. „Am avut un mic dezavantaj, am picat exact cu preşedintele Chinei, însă ceea ce a fost important a fost că totuşi am fost primit la Casa Albă. Am picat într-un moment complicat, a fost o situaţie complicată la Casa Albă şi totuşi şi-au făcut timp şi m-au primit", a afirmat Marian Vanghelie.

Întâlniri „foarte excelente"

Marian Vanghelie a caracterizat întâlnirile avute la Washington drept „foarte excelente". După ce a acordat un interviu agenţiei de presă Associated Press, aventura americană a primarului de la Sectorul 5 a culminat cu vizita la Casa Albă, unde a fost primit de consilierul pe probleme de urbanism al preşedintelui Barack Obama. „Lucrurile au fost foarte bune, încercăm să preluăm o parte din expertiza din America", a spus Vanghelie la sosirea în ţară.

Citiţi şi: Vanghelie a fost prezentat drept primar al Bucureştiului în America

Presa americană a consemnat în această săptămână „vizita primarului Bucureştiului". Întrebat ce părere are de noua funcţie care i s-a atribuit, Marian Vanghelie a replicat:  „Nu comentez, nu s-a pus problema în felul acesta. Credeţi că cineva care te invită în America şi ai posibilitatea să te întâlneşti la Departamentul de Stat şi la Casa Albă să nu ştie exact cine eşti? Evident că au ştiut de toate întâlnirile pe care le‑am avut, au ştiut exact cine sunt, iar acestea sunt lucruri pe care le minimalizăm noi în România"

Vanghelie are dop de cristal

Edilul sectorului 5 nu şi-a cumpărat suvenire din America, dar a fost darnic cu cei care l‑au primit. El a împărţit stilouri cu drapelul României, albume cu Bucureştiul şi cu România şi a primit în schimb sigiliul oraşului Washing­ton şi un dop de cristal de la o companie americană.
Primarul bucureştean s-a întors victorios, convins de un singur lucru: „problema în viaţă e să vrei". „Faptul că în mai sunt iar invitat în America eu spun că lucrurile sunt pozitive. M-am convins de un singur lucru: problema în viaţă e să vrei. Dacă mi-am propus să mă duc şi în America, mi-am demonstrat că se poate", a punctat Vanghelie. Întrebat de ziarişti dacă i-au plăcut femeile din America, Vanghelie a răspuns: „I love you".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite