Autostrada Bucureşti-Piteşti blochează traficul 9 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ieri, şoferii nu mai pot circula pe Splaiul Independenţei, pe tronsonul cuprins între aleea de acces în Institutul de Biologie şi strada Piatra Craiului. Splaiul Independenţei va fi legat direct de Autostrada A1, eliberând traficul de pe bulevardul Iuliu Maniu. Totul va fi gata în noiembrie 2013. 

Şoferii care au încercat ieri să circule pe Splaiul Independenţei, pe porţiunea dintre aleea care duce la Institutul de Biologie şi Strada Piatra Craiului, au fost opriţi de balize din plastic care blocau traficul. Restricţia va dura nouă luni, iar conducătorii auto sunt nevoiţi să facă un ocol prin strada General Petre Popovăţ şi apoi pe strada Piatra Craiului, pe care se poate circula în sens dublu pe porţiunea dintre Splaiul Independenţei şi strada Retezatului.

„Este destul de dificil să circulăm prin zonă pentru că suntem obligaţi să ocolim mai mult şi este destul de aglomerat”, a declarat Mihai Dorobanţu,  care tranzitează zilnic zona.

Bulevardul Iuliu Maniu, eliberat de trafic

Penetraţia Splaiul Independenţei - Autostrada Bucureşti-Piteşti constă în realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la bulevardul Iuliu Maniu. În momentul de faţă, bulevardul Iuliu Maniu preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adaugă şi traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbană din zonă.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte şi de alta, de străzi colectoare a traficului zonal. Lungimea traseului este de 8,3 km, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru noiembrie 2013.

Primarul Oprescu vrea tunel
Într-o vizită la această lucrare, primarul Sorin Oprescu i-a cerut proiectantului să studieze posibilitatea realizării unui tunel care să facă legătura dintre zona Lacului Morii şi iesirea spre autostrada A1. Această soluţie, spune primarul ar rezolva problema exproprierilor din zonă care reprezintă aproape jumătate din valoarea totală a proiectului.

În prezent se lucrează la nodul Splaiul Independenţei – Şoseaua Virtuţii, care constă în realizarea unui pod hobanat peste râul Damboviţa si a unui pod cu tabliere din beton armat, inclusiv a bretelelor de racordare cu cele două străzi, pentru asigurarea tuturor sensurilor de mers.

Nici pe strada Buzeşti nu se circulă
Strada Buzeşti este închisă până pe 16 iulie,  pe tronsonul cuprins între străzile Polizu - Occidentului şi Calea Griviţei, pentru continuarea lucrărilor la Bulevardul Uranus pe tronsonul Buzeşti - Berzei - Vasile Pârvan. De asemenea, lucrările la Pasajul Mihai Bravu restricţionează traficul între Splaiul Unirii şi bulevardul Tineretului.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite