Autorităţile cer şpagă: un poliţist comunitar şi un consilier local au fost arestaţi pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist comunitar de la Sectorul 6 şi un angajat al Consiliului Local Sector 4 din Capitală au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru trafic de influenţă, după ce au cerut şi primit 4.000 de euro de la un cetăţean, pentru a-i angaja cei doi nepoţi la Jandarmerie.

Procurorii Tribunalului Bucureşti au început, luni, urmărirea penală faţă de Constantin S. (poliţist), Aurel B. (funcţionar al Consiliului Local) şi Constantiv V., prin intermediul căruia, poliţistul comunitar şi funcţionarul public au primit banii, se arată într-un comunicat de presă de joi al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Primii doi au fost reţinuţi, iar miercuri au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, un cetăţean din Alba a sesizat DGA privind faptul că, prin intermediul lui Constantin V., angajat al unei firme de pază, i-a cunoscut pe Constantin S. şi Aurel B., din Bucureşti, care i-au promis că în schimbul a 4.000 de euro se vor folosi de relaţiile pe care le au în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) pentru a-i angaja cei doi nepoţi la Jandarmerie. Bărbatul din Alba i-a dat banii lui Constantin S..

Au luat banii şi nu şi-au îndeplinit promisiunea


Conform dispoziţiei Parchetului Tribunalului Bucureşti, ofiţerii DGA s-au deplasat la Blaj, judeţul Alba, unde a avut loc o întâlnire între denunţător, Constantin S. şi Constantin V., în vederea restituirii de către poliţist a sumei de 4000 de euro, pentru că nu şi-a îndeplinit promisiunea de angajare a celor doi tineri în cadrul Jandarmeriei.

La întâlnire, poliţistul i-a cerut agentului de pază un termen de o săptămână pentru predarea banilor. Astfel, cei doi au încheiat un act de mână, în prezenţa a doi martori, prin care Constantin S. şi-a luat angajamentul să restituie banii în şapte zile.
Cei doi au fost aduşi, luni, la Parchet, unde a fost adus şi Aurel B.

Astfel, instanţa a decis ca Aurel B. şi Constantin S. să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile, iar Constantin V. să fie cercetat în stare de libertate. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite