Autorităţile promit trafic european în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

control al traficului general, incluzând crearea unei zone de 100 intersecţii dintre cele aflate pe inelul principal de circulaţie şi pe Axa Nord-Sud, supravegheate computerizat. Prin noul sistem,

control al traficului general, incluzând crearea unei zone de 100 intersecţii dintre cele aflate pe inelul principal de circulaţie şi pe Axa Nord-Sud, supravegheate computerizat. Prin noul sistem, timpii de semaforizare vor fi calculaţi automat: dacă nu trec maşini prin sistemul de detecţie a vehiculelor, apare culoarea verde pentru pietoni. Se va supraveghea şi numărul maşinilor care intră şi ies din intersecţie, prin intermediul camerelor video.
Primăria Capitalei va organiza pe 2 mai licitaţia de execuţie a proiectului de management al traficului. Ofertele depuse vin din partea a opt companii din străinătate care au mai lucrat la astfel de proiecte şi care sunt în asociere cu firme din România. "Pot spune că licitaţia a început încă din 15 martie, când toate cele 22 de firme care s-au înscris au fost selectate de BERD în funcţie de capacităţi. Din cele 22 intrate în precalificare au rămas însă opt", a declarat Sorin Luchian, şeful Serviciului de Sistematizare a Circulaţiei şi Autorizare Transport Urban din Primăria Municipiului Bucureşti. Actele de licitaţie şi documentaţia tehnică sunt elaborate de consultantul angajat, respectiv consorţiul WSP, din Marea Britanie, şi firma Trapec, din România. Costurile estimate se ridică la 20,6 milioane de euro şi vizează implementarea unui management european al traficului din Capitală. Primăria, în colaborare cu Poliţia Rutieră, va supraveghea din 2007 circulaţia autovehiculelor cu ajutorul unor camere video, dintr-un centru de dirijare a traficului, ce va funcţiona într-o clădire special amenajată în acest sens în cartierul Drumul Taberei, pe strada Vasile Milea. Reprezentanţii municipalităţii vor supraveghea să nu se mai creeze ambuteiaje, sancţiunile urmând să le aplice poliţia. Sistemul va lucra automat, operatorii vor putea interveni pentru fluidizare numai în caz de nevoie. Se vor monta camere video în 100 de intersecţii, dar pentru acest lucru va fi nevoie să se tragă fibră optică pe tot traseul stabilit, să se facă o resemaforizare în toate aceste intersecţii.

Inelul central se referă la arterele Iancu de Hunedoara - ştefan cel Mare - Mihai Bravu - Văcăreşti - Olteniţei - Piaţa Eroii Revoluţiei - Viilor - Constantin Istrate - şoseaua Progresului - Geniului - Grozăveşti - Pasajul Basarab - Bulevardul Nicolae Titulescu - Piaţa Victoriei. Axa Nord-Sud porneşte de la Aeroportul Băneasa - şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Kiseleff şi se va desparte pe Bulevardul Lascăr Catargiu, Nicolae Bălcescu, Magheru, Brătianu, Unirii, Tineretului şi în zona Văcăreşti se intră apoi pe inelul principal.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite