Au început protestele disperării (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de pensionari au protestat azi în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumiţi de decizia de scădere a pensiilor cu 15 la sută şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză că i-a înşelat.

Click aici pentru fotogalerie

Umiliţi, după o viaţă întreagă de trudă, bătrânii s-au răsculat, şi, ca şi cum nu ar mai avea nimic de pierdut au rupt cordonul de securitate pentru a ajunge şi mai aproape de porţile Palatului, moment în care au fost bruscaţi de forţele de ordine.

Mai mult de zece ambulanţe au venit să acorde primul ajutor bătrânilor mai slabi de inimă care au leşinat din cauza nervilor şi violenţelor greu de imaginat. În timpul îmbulzelii create trei pensionari au avut nevoie de îngrijiri medicale dupa ce li s-a făcut rău. Unul dintre aceştia fiind dus cu ambulanţa la Spitalul Universitar. Alţi câţiva zeci de oameni au căzut în stradă după ce li s-a făcut rău, dar li s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului.

În tot acest timp pensionarii au huiduit cu voci disperate: „jos Băsescu", „unitate", ţinând pancarte în mână pe care scria „Ne-aţi «ciuruit», vă «ciuruim»", „Respectaţi bătrânii ţării", „Domnule preşedinte, ne-aţi înşelat", „Nu îngropaţi de vii pensionarii", „Ce aveţi împotriva noastră, domnule preşedinte?".

Oamenii au ieşit în stradă şi în alte oraşe mari din ţară, însă cele mai violente ciocniri s-au purtat la Galaţi, unde protestatarii au forţat cât au putut porţile prefecturii iar jandarmii au fost nevoiţi să-i bruscheze pe bătrâni. 

Organizatorii protestului au fost amendaţi pentru că au depăşit intervalul de timp legal, programat pentru manifestarea de astăzi.  Până la închiderea ediţiei, pensionarii nu au încetat protestele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite