Au apărut brazii de Crăciun: 70 de lei bucata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Singurul târg de brazi din Bucureşti a fost deschis ieri în Piaţa Obor din sectorul 2. Un pom de Crăciun poate fi cumpărat de la expoziţie cu preţuri cuprinse între 70 şi 27.000 de lei, în funcţie de densitate şi de înălţime.

La târgul organizat de Silva Group România împreună cu Primăria sectorului 2, sunt expuşi sute de brazi aduşi din Danemarca, Austria şi Ungaria. Bucureştenii care doresc să aibă brad natural de Sărbători trebuie să plătească, anul acesta, între 70 şi 27.000 de lei. 

 „Cei mai mari sunt brazii din Austria. De regulă, preţurile variază între 120 şi 400 de lei. Avem şi un brad la 6,5 metri înălţime care costă 2.600 de lei. De asemenea, există şi cereri mai exclusiviste. Cineva a făcut comandă de un brad de 12 metri, care costă 27.000 de lei“, a explicat directorul comercial al Silva Group România, Ovidiu Neacşu.

Brazii din Ungaria, cei mai ieftini
Mai accesibili sunt pomii cu densitate mai redusă, adică cei de categoria a II-a şi a III-a, aduşi din Ungaria. Brazii de categoria a II-a pot fi achiziţionaţi cu preţuri între 130 şi 170 de lei, iar cei de categoria a III-a, care vor sosi la târg în câteva zile, cu preţuri între 70 şi 100 de lei. Un brăduţ în ghiveci putea fi cumpărat cu 200 de lei.

Târgul nu a dus ieri, în prima zi, lipsă de vizitatori. „Elevii au strâns bani pentru bradul de Crăciun şi abia aşteaptă să-l împodobească în liceu. Am venit să cumpăr unul la vreo trei metri înălţime, la 400 de lei“, a spus Irina Bodi, mama unei elev de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu“ din Capitală.

„Suntem dispuşi să negociem“
Dacă unii bucureşteni deja cumpărau brazii de Crăciun, majoritatea doar se uitau. „Nu sunt dispusă să dau mai mult de 40 de lei pe un brad, dar văd că nicăieri nu găsesc la acest preţ. La pensia mea de 800 de lei chiar nu-mi permit!“, a spus Ani Ristea (61 de ani).

Bucureştenii îşi pot cumpăra brazi de Crăciun nu doar de  la expoziţia organizată de Silva Group. În apropierea târgului, şi-au deschis stand şi membrii Asociaţiei Florarilor. Cel mai ieftin brad are 80 de centimetri şi costă 80 de lei.

Un brad din Danemarca, clasat la categoria I, la peste 2 metri înălţime poate fi cumpărat cu 250 de lei. „Noi suntem dispuşi să negociem până la 30%. Brazii sunt de calitate şi vor rezista pe tot parcursul Sărbătorilor“, a spus preşedintele Asociaţiei Florarilor, Florin Georgescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite