Bucureşti: Au simulat un cutremur devastator în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul producerii unui seism de mare magnitudine, în faţa Teatrului Naţional s-ar instala un spital mobil. Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) a organizat, azi-dimineaţă, un exerciţiu tactic, care s-a desfăşurat în mai multe locuri din Centrul Capitalei.

Exerciţiul a avut ca temă producerea unui cutremur de 7,5 grade pe scara Richter şi gestionarea situaţiilor de urgenţă provocate de acesta.
Începând de la ora 10.00, după ce au prezentat scenariul catastrofei în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, pompierii, medicii, poliţiştii şi voluntarii de la Crucea Roşie au trecut la rezolvarea situatiilor tactice concrete din teren, în mai multe locuri din centrul Bucureştiului. 

Potrivit simulării, cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 120 de km, cu o magnitudine de 7,5 grade pe scara Richter şi cu intensitatatea în zona epicentrală I pe scara Mercalli, a produs cele mai multe pagube în Centrul Vechi. Cele mai afectate au fost clădirile de pe străzile Covaci şi Şelari. De asemenea, a fost foarte afectată şi Unitatea service Ciclop din Bulevardul Magheru numărul 6-8. Autorităţile au intervenit dimineaţă în toate aceste locuri.

Unii dintre cei care au trecut prin Parcul Unirii au crezut că a avut loc un accident. „Am crezut că s-a întâmplat ceva grav, Doamne Fereşte! Dar mi-am dat seama că e o simulare şi am stat să urmăresc. Mi-a plăcut cum s-au descurcat toţi şi cred că suntem pregătiţi în caz de orice urgenţă“, a spus Ioana Dinu, o tânără bucureşteancă. În schimb, amica ei, Alina Tonescu, nu a fost de aceeaşi părere. „Nu mi s-a părut cine ştie ce. Cărau patru inşi o targă, s-a văzut că era cacealma“, a zis Alina. 

Sfaturile Prefectului în caz de cutremur major:
-Pătrundeţi cu extremă precauţie în interiorul clădirilor care au fost avariate sau slăbite
-Nu intraţi cu torţe, lumânări sau ţigări aprinse în clădirile avariate sau care au fost inundate
-Nu atingeţi firele electrice căzute sau rupte
-Dacă simţiţi miros de gaze, deschideţi toate ferestrele şi uşile, închideţi robinetul principal de gaze, părăsiţi casa imediat şi anunţaţi 112
-Dacă diferite aparate electrice sunt ude, întâi întrerupeţi sursa principală de curent electric, ştergeţi-le de umezeală, uscaţi-le şi de abia după aceea, conectaţi-le la priză
-Verificaţi rezervele de apă şi hrană înainte de a le folosi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite