Aterizări „beton“ pe pistă de asfalt în Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea acestei luni, Aeroportul internaţional “Aurel Vlaicu” din Băneasa va avea cea mai performantă pistă de aterizare din ţară. Noutatea proiectului constă în faptul că pista

La jumătatea acestei luni, Aeroportul internaţional “Aurel Vlaicu” din Băneasa va avea cea mai performantă pistă de aterizare din ţară.

Noutatea proiectului constă în faptul că pista este asfaltată şi nu betonată, aşa cum sunt toate celelalte piste. “Noi am fost cobaiul şi am constatat că valoarea investiţiei este aceeaşi.

Durata de execuţie este însă mult mai scurtă şi asfaltul se întreţine mai uşor decât betonul”, a declarat pentru “Adevărul” Ştefan Mladin, directorul general al Aeroportului Băneasa. Acesta a mai precizat că acest gen de pistă este mult mai elastică, astfel pasagerii vor resimţi mai puţin impactul la aterizare.

Mai avantajos ca betonul

Folosirea asfaltului este avantajoasă pentru că în cazul unor ulterioare reparaţii nu se va închide aeroportul.  Stratul de uzură a unei piste de asfalt se poate turna şi usca într-o noapte, comparativ cu betonul care are nevoie de 28 de zile pentru uscare.

Directorul aeroportului spune că au fost investiţi în jur de zece milioane de euro în infrastructură şi intenţionează să inaugureze calea de rulare pe 12 octombrie. În prezent, peste 50% dintre pistele aeroporturilor din Europa sunt asfaltate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite