Atenţie la macara! Lucrează firma deputatei „Ciocu mic”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii din Aeroportul Internaţional Henri Coandă au fost ieri în pericol din cauza unei grinde care a fost scăpată de o macara în faţa unui terminal. Una dintre firmele care lucrează pe şantierul din aeroport aparţine cunoscutei politiciene, Anca Constantinescu, poreclită „Ciocu mic”.

O grindă de metal, lungă de câţiva metri, a alunecat din legătura macaralei ce o transporta în spaţiul Aeroportului Henri Coandă şi a atins faţada terminalului de la Poarta 5. Un geam s-a făcut ţăndări şi altul s-a crăpat, speriind pasagerii care se îmbarcau la porţile vecine.

„Grinda nu s-a desprins de tot, ci doar a alunecat peste terminal. Oamenii s-au panicat mai mult din cauza zgomotului care s-a amplificat din cauza ecoului. A fost un accident ce nu a pus în pericol pe nimeni, pentru că nu se făceau îmbarcări la poarta aceea în acel moment”, a spus, ieri, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, Valentin Iordache. 

Imediat după incident, muncitorii au părăsit şantierul şi au refuzat să explice ce s-a întâmplat. „Nu vă putem spune nimic, doar directorii companiei vă pot da informaţii. O să vă anunţăm dacă dorim să vă transmitem ceva”, s-a eschivat şi una dintre secretarele firmei Romairport, compania care are contract cu aeroportul din Otopeni. 



„Nu era firma mea pe şantier!”
Compania Romairport a făcut licitaţii şi a împărţit lucrările mai multor subcontractanţi, printre care şi firmei Pro-Consul, patronat de fosta deputată PDL, Anca Constantinescu. „E adevărat că am contract cu Romairport pentru extinderea şi modernizarea terminalelor. Eu însă mă ocup doar de partea cu finisarea, tot ce ţine de aluminiu, compartimentare, pereţi, cortină. În momentul acesta se mai lucrează încă la structură, unde altă firmă este subcontractoare”, a declarat pentru Adevărul Anca Constantinescu. Ea a adăugat că geamurile care au fost sparte fuseseră puse chiar de compania Pro-Consult. „Mi-au spart geamurile. Ar fi trebuit să mă anunţe cineva”, a mai spus Constantinescu.

image

Reprezentanţii aeroportului au confirmat faptul că politiciana are contract cu firma Romairport, dar că în acest moment nu se ocupă firma ei de lucrări.

Figură controversată
Membră a Partidului Democrat Liberal şi fostă deputată până în anul 2008, Anca Constantinescu a devenit cunoscută după ce a strigat la colegii din Opoziţie "Ciocu mic, că acum noi suntem la putere!". Numele ei a fost pomenit deseori în scandaluri de presă, în special în cazurile legate de licitaţiile pentru lucrări la Aeroportul Otopeni. Astfel, în urmă cu trei ani, surse din interiorul Ministerului Transporturilor au declarat ziarului Cancan că Anca Constantinescu ar fi dat două tunuri dintr-o lovitură: a luat bani de la Aeroportul Otopeni, însă materialele de construcţie pentru reabilitarea faţadei le-a folosit pentru ridicarea unei terase pentru  iubitul ei. Fosta deputată susţine însă că totul este doar zvonistică. „În primul rând, lucrările care au loc acum la Otopeni nu se fac pe banii statului, ci din fonduri proprii, pentru că Ministerul Transporturilor nu are bani pentru modernizări”, a conchis patroana Pro-Consult.










București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite