Atenţie! Şomeri „la butoane”: firmele de IT şi de telecomunicaţii oferă cele mai multe şi bine plătite joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 11-a ediţie a târgului de cariere „Angajatori de TOP” se desfăşoară în acest weekend la Sala Palatului. Anul acesta ofertele financiare cele mai avantajoase vin din partea companiilor de IT şi a celor de telecomunicaţii.

A devenit din ce în ce mai greu să-ţi găseşti un loc de muncă. Cel puţin aşa susţin cei care au venit astăzi la Sala Palatului, la cel mai mare târg de joburi organizat anual. Angajatorii cer nu doar experienţă ci, mai nou, si cel puţin trei limbi străine. „Avem 40 de locuri vacante, atât pentru cei fără experienţă, cât şi pentru cei care stăpânesc foarte bine domeniul IT. De exemplu pentru categoria support facem internship-uri part time, atât pentru studenţi, cât şi pentru cei care au absolvit recent o facultate, iar pentru asta îi plătim cu cel puţin 300 de euro. Evident, constituie un avantaj candidaţii care ştiu circa trei limbi străine. Şi nu vorbim de engleză, ci de italiană, spaniolă şi franceză”, susţine un reprezentant al companiei Microsoft.

Cu toate astea, de ieri, când s-a deschis târgul, aproape o mie de tineri şi-au depus CV-ul pentru a lucra sub egida celebrei companii americane.

Adobe a strigat 1.000 de euro. Cine dă mai mult?

Standul „Adobe” a fost şi el flancat nu doar de şomeri bucureşteni, ci şi de studenţi străini care îşi doreau o carieră în IT. Aici, oferta este puţin mai avantajoasă: salariu mediu se învârte în jurul sumei de 1.000 de euro.

Ferice însă de cei care au experienţă în telecomunicaţii. Compania NokiaSiemens Networks angajează specialişti pe un salariu de 2.000 de euro.

La categoria “salarii avantajoase”, însă confidenţiale, intră posturile scoase la concurs pentru joburile de inginer, manageri sau team leaderi în cadrul companiei UTI, sau alte posture oferite de Coca Cola, BRD, Vodafone, Google, British American Tabaco şi L’Oreal.

Pretenţiile sunt mari, chiar dacă cei mai mulţi dintre candidaţi au doar o diplomă. „Am terminat Academia de Studii Economice, dar salariile sunt sub orice limită. Inadmisibil, 1500 pentru un junior accountant”, susţine unul dintre tinerii participanţi la târg.


 


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite