Atenţie, se ridică maşini în sectorul 2!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autovehiculele staţionate ilegal vor fi confiscate începând de luni La aproape un an şi jumătate de la ridicarea maşinilor în sectorul 3, o acţiune identică va începe şi în sectorul

Autovehiculele staţionate ilegal vor fi confiscate începând de luni

La aproape un an şi jumătate de la ridicarea maşinilor în sectorul 3, o acţiune identică va începe şi în sectorul lui Neculai Onţanu.

Bucureştenii care vor parca neregulamentar pe arterele din sectorul 2 se vor alege, începând de luni, cu amenzi usturătoare şi cu maşinile luate şi depozitate în comuna Afumaţi.

Decizia consiliului local a venit la solicitarea Poliţiei Rutiere a Municipiului Bucureşti, având în vedere numeroasele încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi creşterea numărului de accidente.

Depozitarea, 200 de lei

Astfel, şoferii care vor ignora sau vor uita de această pedeapsă vor ajunge să plătească o amendă de până la 250 de lei la poliţie, să li se dea trei puncte de penalizare, să rămână pentru o perioadă fără maşină şi să achite 500 de lei firmei de salubritate Supercom SA pentru recuperarea acesteia.

Cei 500 de lei înseamnă 150 de lei pentru ridicarea vehiculului, alţi 150 de lei pentru transportare şi 200 de lei pentru depozitarea timp de 24 de ore.

Recuperarea maşinii, de la 8.00 la 22.00

Programul de achitare a acestor tarife, precum şi cel de recuperare a vehiculelor ridicate care erau staţionate neregulamentar este zilnic între orele 08.00 şi 22.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

"Închisoarea autoturismelor" va fi la sediul S.C. Supercom S.A. din comuna Afumaţi, strada Fabricii numărul 2, judeţul Ilfov.

"Totul se va face astfel: Poliţia Comunitară care patrulează va sesiza Poliţia Rutieră că o maşină este parcată neregulamentar. Agenţii vin şi filmează autovehiculul, revin peste cinci minute şi, dacă acesta este încă oprit ilegal, vom chema operatorul să îl ridice", a explicat Dumitru Soare, şeful Poliţiei Comunitare Sector 2.

El a adăugat că cele mai vizate zone vor fi intersecţiile rutiere, trecerile de pietoni, zonele verzi, intrările în unităţile de învăţământ, unităţile medicale şi staţiile mijloacelor de transport în comun.

Nu vor fi uitate nici târgurile auto organizate ilegal pe domeniul public, precum şi vânzarea de asigurări din maşinile parcate neregulamentar.

Persoanele care cunosc că şi-au staţionat vehiculele în zonele interzise şi le-au fost ridicate de către S.C.

Supercom S.A. pot obţine informaţii despre modul de recuperare a vehiculului la numărul de telefon 021/9671 sau la numărul unic de urgenţe, 112.

750 de lei

- este cheltuiala pe care va trebui să o suporte un şofer care mai parchează ilegal în sectorul 2

În sectorul 3, costă 700 de lei

În prezent, o astfel de regulă există doar în sectorul 3, unde compania de salubritate Rosal se ocupă de ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculelor. Şoferii prinşi plătesc pentru recuperarea maşinii 700 de lei, la care se mai adaugă amenda şi punctele de penalizare.În Capitală s-au mai ridicat maşini parcate ilegal între 1994 şi 1998.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite