Bucureşti: Atenţie la hoţii de căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei cercetează dispariţia a 815 contoare din subsolul  a 81 de blocuri care au ajuns la fier vechi. Pe lângă faptul că sunt nevoiţi să dârdâie de frig în casă, locatarii trebuie să plătească 1.000 de euro pentru înlocuirea unui contoar furat.

Mai citiţi şi:

Bucureşteni lăsaţi fără căldură în iarnă

Odată cu primele verificări ale agentului termic în blocurile Capitalei au apărut şi primele reclamaţii la Poliţie legate de dispariţia contoarelor pentru apă caldă. Sesizările au fost făcute atât de reprezentanţii RADET, cât şi de locatari, iar concluzia primelor cercetări ale poliţiştilor este că dispozitivele au fost furate pentru a fi duse la fier vechi.

Anchetatorii au cerut listele tuturor persoanelor care au avut acces în subsolul blocurilor, în perioada iulie-octombrie 2009, atât de la RADET, cât şi de la firmele autorizate să monteze contoarele. „Am prins deja un individ acum câteva zile. Hoţii au operat în timpul verii, când nu exista presiune în calorifere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitale, comisar-şef Christian Ciocan.

Potrivit reprezentanţilor firmelor de specialitate, debit-metrul, o componentă a contoarului, este „comoara” căutată de hoţi, pentru că este din alamă pură. Aliajul este foarte căutat pe piaţa fierului vechi.

„Rezolvăm situaţia pe banii voştri!”

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) promit rezolvarea situaţiei până cel târziu sâmbătă. „Mai sunt de montat în jur de 80 de contoare în blocurile afectate de furturi, iar costurile vor fi recuperate de la locatari  în şase tranşe lunare”, a declarat directorul de Comunicare al RADET, Dragoş Moldoveanu.

Înlocuirea contorului furat costă până la 1.000 de euro

Multe asociaţii de locatari ale blocurilor păgubite nu au mai aşteptat soluţiile RADET-ului şi au cumpărat singuri contoarele, pentru a nu degera de frig în apartamente. „Nu pot să înţeleg cum a dispărut contorul, pentru că eu nu am dat cheia. Vom cumpăra un alt contor”, a declarat administratorul blocului 58 de pe Bulevardul Tineretului nr. 49, Leontina Bodaşcă. Înlocuirea costă între 300 şi 1.000 de euro, în funcţie de parametrii tehnici stabiliţi de specialişti. „Vom plăti, ce să facem?! A venit deja gerul”, a spus un locatar al blocului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite